MApN anunţă după aproape trei luni că a găsit o drona prăbușită în județul Botoşani
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
MApN a venit cu precizări cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, joi, că o dronă a fost găsită, în luna februarie, într-o localitate din judeţul Botoşani. Potrivit MApN, acesta era de provenienţă civilă şi nu avea armament şi nici muniţie. Se pare că drona a fost găsită în data de 29 februarie, în localitatea Unțeni, în urma sesizării făcute de un cetățean.

"Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:

În data de 29 februarie, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naționale pentru cercetarea și analiza unui aparat de zbor fără pilot, de mici dimensiuni, pe care l-a identificat în apropierea localității Unțeni, jud. Botoșani, ca urmare a sesizării făcute de un cetățean.

Ce s-a stabilit în urma expertizei tehnice



Echipa formată din specialiști ai MApN și ai altor instituții din Sistemul Național de Apărare a executat, în cursul aceleiași zile, cercetări la fața locului și a ridicat aparatul de zbor pentru expertizarea de natură tehnică.

În urma expertizărilor, a rezultat că aeronava fără pilot era de proveniență civilă, neavând la bord echipamente de tip sau de uz militar și nici armament sau muniție", transmite MApN într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel