Angajaţii din aparatul de lucru al Guvernului au început noi proteste spontane. Cabinetul Ciolacu, acuzat că "discriminează salarial"
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Angajații din structura guvernamentală au inițiat joi un nou protest spontan, suspendându-și activitatea între orele 15:00 și 16:00.

"Salariaţii Guvernului României protestează din nou. Angajaţii din Aparatul de lucru al Guvernului României au declanşat un nou protest spontan, azi 16.05.2024, începând cu ora 15,00, prin întreruperea programului de lucru în intervalul orar 15,00-16,00", se arată într-un comunicat de presă emis de Bogdan Şchiop, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

Conform sursei menționate, este al doilea protest spontan prin care angajaţii Guvernului își exprimă nemulțumirile. Principala problemă ridicată de către aceștia este felul în care conducerea instituţiei promovează "o politică salarială discriminatorie". Salariile sunt comparate cu alte instituţii aflate în subordine sau coordonare.

"Atragem atenţia că orice demers sau tentativă de intimidare a salariaţilor care participă la acest protest vor fi tratate de către organizaţia noastră cu maximă celeritate"

"Atragem atenţia că orice demers sau tentativă de intimidare a salariaţilor care participă la acest protest vor fi tratate de către organizaţia noastră cu maximă celeritate, vor fi sesizate toate instituţiile abilitate să protejeze dreptul constituţional al salariatului de a protesta, inclusiv instituţii europene", detaliază președintele FNSA.

De asemenea, un protest este și la Ministerul Proiectelor Europene, tot din cauza veniturilor. Ministrul Adrian Câciu a ieșit să stea de vorbă cu manifestanții, iar mai mulți lideri de sindicat poartă negocieri cu oficialul. Un alt motiv pentru proteste este și lipsa forței de muncă. Un număr semnificativ de persoane au părăsit sectorul public, iar volumul de muncă a crescut. Se vehiculează că și mâine vor continua protestele, potrivit Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel