Referendum, rezultat: Chirieac, întrebare cheie despre vot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Numărul mic de alegători pare a fi o surpriză pentru toată lumea, susține analistul politic Bogdan Chirieac.

Principala întrebare din seara zilei de duminică, 7 octombrie, ultima zi de vot la referendumul pentru familie a fost 'de ce au lipsit românii și dacă această lipsă este o surpriză, după două zile de referendum?'

”Este o surpriză pentru toți. Eu cered că acest referendum va contribui într-o manieră importantă la maturizarea clasei politice din România. De ce spun lucrul acesta: sfânt este votul. Te-ai prezentat în fața electoratului, tu candidat la președinție, tu partid politic cu un program, votul este legitim. El îți dă posibilitatea în mod real să-ți exerciți puterea. Nimic altceva nu trebuie să te deturneze de la obiectivul pe care l-ai primit odată ce ai fost votat. Pe scurt, iată că 3 milioane de oameni care au votat pentru existența acestui referendum n-au reușit să-i convingă pe ceilalți până la 19 milioane să voteze cu da sau ba în legătură cu problema lor. De aici încolo, inclusiv ieșitul în stradă, care a speriat atât de tare coaliția de la guvernare, cu 30-40-100 de mii... ceilalți 19 milioane nu sunt acolo! Cred că acest referendum ar trebui să ne facă, o dată în plus, să conștientizăm importanța votului. Votului pe care-l primești! E foarte bine că există inițiativă civică, e foarte bine că se strâng semnături pentru un referendum. Au fost 3 milioane de semnături și nu au votat toți. ”, a apreciat Bogdan Chirieac, la România Tv.

Unde sunt cele 3 milioane de semnături?

”E foarte important. Cred că toată clasa politică trebuie să înțeleagă că mandatul pe care-l primesc de la cetățeni este sfânt. Și nimic altceva nu trebuie să-i deturneze. Nici măcar cei care au semnat pentru existența referendumului nu au venit la vot. Unde sunt cele 3 milioane de semnături? Cu 35 de milioane de euro rezolvam problema radioterapiei pentru copilașii bolnavi de cancer din această țară! Ideea este: unde sunt alea 3 milioane de semnături?” și-a încheiat analistul Bogdan Chirieac intervenția în emisiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel