Tomac anunță că PMP a atacat în instanţă hotărârea BEC privind reprezentarea în secţiile de vot din străinătate
PMP a atacat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Hotărârea 93 a Biroului Electoral Central cu privire la reprezentarea în secţiile de vot din străinătate. Președintele Partidului Eugen Tomac a solicitat anularea hotărârii.
'PMP a atacat ieri în instanţă Hotărârea nr. 93 a Biroului Electoral Central. Cerem anularea acestei decizii pe care o considerăm nelegală. Pe 30 aprilie, PSD se adresa BEC cu solicitarea de a clarifica prevederile din Ordonanţa 21/2024 cu privire la reprezentarea în secţiile de votare şi în birourile de circumscripţie pentru românii din străinătate. Această adresă a PSD a fost imediat analizată şi în câteva clipe s-a adoptat şi o hotărâre care arată că alegerile din 9 iunie se desfăşoară aplicându-se standarde diferite faţă de ceea ce avem în secţiile de vot şi în birourile de circumscripţie din ţară.', a spus Eugen Tomac.
'Pentru secţiile de vot din străinătate şi pentru birourile electorale de circumscripţie pentru secţiile din străinătate alianţele electorale o să aibă decât un singur reprezentant. Am analizat şi studiat prevederile din Ordonanţa 21 şi am constatat că nu spune niciunde că există această obligaţie ca alianţele electorale să aibă un singur reprezentant în secţiile de vot din străinătate', a mai zis Tomac, într-o conferinţă de presă.
De asemenea, Eugen Tomac a ceut ca instanţa trebuie să anuleze această hotărâre şi să stabilească o practică unitară pentru toate secţiile de vot, atât din ţară, cât şi din diaspora.
'Legea privind alegerile pentru Parlamentul European este destul de clară şi BEC nu se poate substitui legii şi nu o poate interpreta, aşa cum este această hotărâre. Am ajuns în acest punct dintr-un motiv foarte simplu. Ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor europarlamentare din 9 iunie a fost din capul locului concepută cu un singur obiectiv - eliminarea PMP din competiţia electorală, din organizarea procesului electoral. (...)
Timp de un an de zile Autoritatea Electorală Permanentă a hărţuit PMP prin tăierea subvenţiei şi prin susţinerea iniţiativelor fostului preşedinte de a bloca partidul în justiţie. Amintesc că acest lucru a avut un singur obiectiv - ca PMP să nu poată participa la alegeri şi, prin urmare, să nu se poată constitui Alianţa Dreapta Unită', a mai spus Eugen Tomac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News