Ponta: E posibil să fac numirile la DNA-PG, după discuții cu Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta_basescu
ponta_basescu

Premierul Victor Ponta a declarat marți seara, la România Tv, că există posibilitatea ca în perioada următoare să facă nominalizările la Parchetul General și DNA, din funcția de ministru interimar al Justiției, dar după discuții cu CSM și Traian Băsescu.

Prim-ministrul a precizat că l-a înștiințat pe președintele țării cu privire la demisia Monei Pivniceru din funcția de ministru al Justiției.

"Este foarte posibil ca eu să fac propunerile pentru şefia DNA şi cea a Parchetului General, dar numai în condiţiile în care voi avea o discuţie cu CSM şi cu Preşedintele, astfel încât să existe un acord între cele trei părţi implicate de lege pentru că altfel, doar să fac propuneri pentru ca după aceea să mi le respingă preşedintele sau care nu sunt acceptate de CSM, nu are rost", a declarat premierul.

Numirea lui Morar la CCR, dovada consensului

"Îmi doresc să avem două persoane pe care să le agreăm cu toţii, care să aibă independenţa necesară şi prestigiul necesar, iar numirea domnului Morar în funcţia de la Curtea Constituţională cred că este un semn serios de căutare a unei soluţii acceptate de toate părţile", a declarat Ponta.

Cerințele lui Traian Băsescu, ca la şefia DNA şi cea a Parchetului General să fie puşi procurori cu dosare grele rezolvate și fără achitări sunt pretenții specifice pentru cei care au anumite interese, spune premierul.

"Poveştile cu procurori care să aibă în spate mari dosare şi să nu aibă achitări sunt întotdeauna în funcţie de cum îi convine celui care vorbeşte. Doamna Kovesi când a venit procuror general a venit de la o unitate de parchet teritorială fără să fi fost o stea acolo. Domnul Morar a venit la DNA după ce a avut o achitare definitivă care a dus la condamnarea României la CEDO. Să nu ne mai luăm după ce spune Preşedintele, că o dată spune că e bine aşa, dar întotdeauna aplică regulile la alţii", explică prim-ministrul.

Propunerile lui Ponta, numai după discuții cu CSM și Băsescu

Șeful Executivului recunoaște Ponta că are nume de persoane care pot fi nominalizate pentru șefia DNA și Parchetul General, dar nu poate propune pe cineva până nu se consultă cu Traian Băsescu şi cu procurorii de la CSM.

"Am identificat multe nume. După ce o să am o discuţie cu secţia de procurori a CSM şi cu Preşedintele, o să vă spun pe cine pot propune şi pe cine nu", a mai spus premierul.

Victor Ponta consideră că numirea lui Daniel Morar ca judecător la Curtea Constituţională este un semn că şi Traian Băsescu doreşte să fie numiţi mai repede noi procurori-șefi ai Parchetul General şi DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel