Pompieri din Tulcea, Buzău și Dâmbovița intervin în localitățile afectate de inundații, în Galați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: ISU Iași
FOTO: ISU Iași
Au fost noi mobilizări ale pompierilor pentru sprijinirea locuitorilor din zonele afectate de inundații, în județul Galați.

Pompierii din țară vin în sprijinul locuitorilor din zonele afectate de inundații, în județul Galați, unde peste 5.400 de case au fost afectate, aproape 20.000 de persoane au fost evacuate, fiind înregistrate 6 decese, iar o persoană încă este dată dispărută.

”În sprijinul comunităților afectate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase care au produs efecte în mai multe localități din județul Galați, din dispoziția inspectorului general al IGSU, general Dan-Paul IAMANDI, echipajele operative gălățene și resursele deja alocate în această zonă vor fi suplimentate cu alți 20 de militari care vor deservi 10 motopompe transportabile dislocate de la ISU Tulcea și ISU Buzău”, au transmis reprezentanții IGSU.

FOTO: ISU Buzău

Mijloacele tehnice vor fi utilizate în misiunile de evacuare a apei din gospodării.

De asemenea, pompierii dâmbovițeni intervin în sprijinul locuitorilor din localitatea gălățeană Cuza Vodă pentru a evacua apa din gospodării, informează, luni, ISU Dâmbovița.

”Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Basarab I al județului Dâmbovița acționează în localitatea Cuza Vodă, județul Galați, pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate de inundații. Pompierii intervin cu autocamioane și motopompe pentru a sprijini eforturile de evacuare a apei și pentru a minimiza pagubele materiale”, precizează reprezentanții ISU Dâmbovița, citați de Agerpres.

Citește și: Alertă meteo generală până luni, 15 - 16 septembrie 2024: Plouă însemnat cantitativ. Harta ANM

Efectele inundațiilor din Moldova

Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 21 localități din 4 județe (Iași, Galați, Timiș și Vaslui), unde se efectuează misiuni de recunoaștere și identificare a posibilelor persoane care necesită sprijin, concomitent cu evacuarea apei, curățarea gospodăriilor afectate și degajarea căilor de acces în locuințe și a autoturismelor surprinse de viitură.

”Totodată, în 2 localități din județul Iași se intervine pentru evacuarea apei din 2 case, 8 curți, 1 parcare, 1 pasaj rutier, fiind afectate 2 autoturisme.

Pe parcursul zilei de ieri, un număr de 34 persoane au fost salvate/evacuate din 4 localități (Pechea, Slobozia Conachi, Vameș și Stoicani) din județul Galați. De asemenea, în cursul zilei de ieri, 2 persoane au fost găsite decedate pe raza a 2 localități (Slobozia Conachi și Suhurlui) din județul Galați, iar 1 persoană din localitatea Costache Negri/GL este în continuare dată dispărută de la domiciliu.

Tot ieri s-au efectuat transporturi de materiale și produse scoase de la rezervele de stat cu ajutorul a 16 autocamioane din dotarea IGSU.

Circulația rutieră a fost afectată din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil pe 1 drum național (DN 25/GL) și pe 2 drumuri județene (DJ 251 și DJ 253).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 9 localități din județul Galați, însumând un număr de aprox. 4.205 consumatori finali nealimentați”, au transmis reprezentanții IGSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel