"Șacalul", presupusul criminal în serie de pe litoral, rămâne în arest preventiv alături de partenera sa. Femeia a ascuns ororile "pentru că îl iubește"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Niculae Mitrea, zis "Șacalul", presupusul criminal în serie de pe litoral, rămâne în arest preventiv alături de partenera sa.

„Șacalul”, presupusul criminal în serie de pe litoral, rămâne în arest preventiv. Decizia judecătorilor vine după ce presupusul asasin a cerut să fie eliberat din spatele gratiilor.

Între timp, femeia care l-ar fi ajutat pe „Șacal” să comită cele două crime le-ar fi mărturisit magistraților că a ascuns ororile pentru că îl iubește.

Decizia Curții de Apel de la Constanța este una definitivă. Magistrații au respins categoric solicitarea presupusului criminal de a fi pus în libertate. Mai mult, nici partenera sa din acest caz, despre care se presupune că i-a fost alături în toate faptele pe care le-a comis, nu va ieși din închisoare în perioada imediat următoare. Amândoi vor fi obligați să plătească o taxă de 500 de lei pentru judecarea acestei contestații, conform Antena 3 CNN.

Trecutul infracțional al „Șacalului”

Inițial, magistrații au hotărât arestarea „Șacalului” pentru următoarele 30 de zile, cu atât mai mult cu cât bărbatul are un istoric infracțional. El era cercetat de polițiști în momentul în care le-a omorât pe fete. Mai mult decât atât, acesta primise și o condamnare chiar după ce a comis prima crimă. Procurorii îl descriu ca fiind consumator de droguri, cu antecedente penale grave. Majoritatea dintre ele sunt infracțiuni pentru conducere fără permis. Totuși, șocant este faptul că bărbatul se afla sub control judiciar în momentul în care ar fi comis cele două crime. Potrivit Antena 3 CNN, pe 06.12.2023, bărbatul a fost arestat preventiv de către Judecătoria Tulcea pentru conducere fără permis.

Pe 14.06.2024, Judecătoria Tulcea l-a pus sub control judiciar, iar asta înseamnă că bărbatul avea anumite obligații. În primul rând, el nu avea voie să depășească limita teritorială a României decât cu încuviințarea organului judiciar și nici să conducă mașini pentru care era necesar un permis de conducere pe care el nu îl avea. Totuși, pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede că el nu a respectat controlul judiciar, aflându-se la volanul mașinii Denisei, una dintre fetele ucise, în momentul în care autoturismul a fost implicat într-un accident rutier.

După prima crimă, pe 31 iulie, bărbatul a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare, cu detenție, de către Judecătoria Tulcea pentru conducere fără permis, pentru refuz de recoltare de probe biologice și pentru furt în scop de folosință. Vezi toată știrea aici!

Se pare că bărbatul avea numeroase antecedente care ar fi arătat cât de periculos era. Prima faptă comisă de acesta pentru care a primit o sentință a fost săvârșită la vârsta de doar 17 ani. Atunci, "Șacalul" (Niculae Mitrea) a întreținut acte sexuale cu o fetiță de 12 ani, iar pentru asta a primit o măsură educativă de supraveghere pe o perioadă de 6 luni.

Apoi, în anul 2016, acesta a violat o fată de 15 ani cu handicap. Ulterior, Niculae Mitrea și-a chemat și un prieten care a întreținut relații sexuale cu fata. Pentru această faptă, individul a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare. Acum, după cele două crime de la Constanța, anchetatorii verifică și alte dispariții din zonă, fiind în calcul ipoteza potrivit căreia "Șacalul" ar putea avea, pe lângă Denisa și Delia, și alte victime. Vezi toată știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel