Dosar penal pentru purtare abuzivă. Un polițist local ar fi lovit un tânăr recalcitrant, care fusese deja încătușat
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik
A fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara a emis un comunicat în care a precizat că Poliția Municipiului Vulcan s-a sesizat din oficiu cu privire la infracțiune de purtare abuzivă. Un polițist local ar fi ”utilizat forța într-un mod nejustificat, lovind un tânăr recalcitrant, care fusese deja încătușat”. Un dosar penal a fost întocmit de Poliția Municipiului Vulcan sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă.

„Poliția Municipiului Vulcan s-a sesizat din oficiu, în urma unor informații privind o posibilă infracțiune de purtare abuzivă, comisă pe raza localității, în noaptea de 17 septembrie a.c., în jurul orei 23:45. 

Conform datelor verificării preliminare, fapta ar fost comisă în timpul unei intervenții în care polițiștii Biroului Ordine Publică Vulcan au acționat alături de agenți ai Poliției Locale Vulcan, pentru aplanarea unui conflict spontan între trei tineri, care s-au lovit reciproc, pe o stradă din municipiul Vulcan. Conflictul a fost aplanat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe. 

Cu ocazia intervenției, se pare că un polițist local ar fi utilizat forța într-un mod nejustificat, lovind un tânăr recalcitrant, care fusese deja încătușat. Tânărul a fost ulterior transportat la o unitate medicală, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate. 

S-a întocmit un dosar penal

În acest caz, Poliția Municipiului Vulcan a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, cercetările fiind efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani.

I.P.J. Hunedoara va colabora cu procurorii pentru a clarifica acest caz,  în funcție de rezultatele anchetei, urmând a se lua măsurile legale care se impun. 

Totodată, în regim de urgență, conducerea I.P.J. Hunedoara a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern cu privire la modul de intervenție al polițiștilor, la fața locului. 

I.P.J. HUNEDOARA reiterează angajamentul față de respectarea legii și a drepturilor cetățenilor și asigură opinia publică că orice abatere de la normele legale va fi sancționată ferm, în conformitate cu prevederile legale”, a transmis IPJ Hunedoara printr-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel