Cutremur în Indonezia. Sunt zeci de răniți și cel puțin o persoană decedată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Un cutremur de suprafaţă s-a produs miercuri în Indonezia.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 4,9 s-a produs miercuri în provincia indoneziană Java de Vest. În urma seismului, o persoană a decedat, iar 82 de oameni au fost răniţi, au anunţat autorităţile, transmite Agerpres, citând agenţia Xinhua.

Cutremurul s-a produs la ora locală 09:41 (02:41 GMT), epicentrul fiind localizat la 24 de kilometri sud-est de oraşul Bandung, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit agenţiei de meteorologie, climatologie şi geofizică din Indonezia.

Un elev de şcoală primară care suferea de astm a fost scos de urgenţă din clădirea şcolii sale în timpul seismului, după ce şi-a pierdut cunoştinţa. El a fost transportat la spital, dar în pofida încercărilor medicilor de a-l salva, acesta a murit, a declarat Erwin Nurdiansyah, ofiţer de presă al Agenţiei pentru dezastre din Bandung.

Oraşul Bandung, cea mai afectată zonă



Purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, Abdul Muhari, a declarat pentru Xinhua că cea mai afectată zonă a fost oraşul Bandung, urmat de Garut. În Bandung, 81 de persoane au fost rănite. Toate victimele din ambele regiuni au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

"Evaluările sunt în curs, dar estimăm că aproximativ 700 de case au suferit pagube, de la niveluri minore la grave", a declarat Muhari, adăugând că aproape 100 de unităţi sanitare, educaţionale, religioase şi publice, inclusiv pieţe, au fost, de asemenea, avariate.

El a adăugat că 450 de persoane s-au refugiat în clădiri guvernamentale şi alte structuri. Au fost instalate corturi de urgenţă şi au fost distribuite ajutoare precum medicamente, saltele, pături, corturi şi rechizite, precizează Xinhua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel