Șofer bucureștean, campion la alcoolemie
Data publicării:
Autor: Adriana Nicolau
WhatsApp
Un șofer din București a fost prins conducând sub influența alcoolului.

Șoferul a mai fost prins conducând sub influența alcoolului de trei ori în ultimii ani. Bărbatul mai are două dosare pentru că a condus ilegal, deși avea carnetul suspendat.

Potrivit purtătorului de cuvânt Brigada Rutieră, Andra Arsintescu, în anul 2015 a fost descoperit un bărbat care conducea beat, având o concentrație de 0,73 miligrame alcool pur.

Digi 24 relatează că după câteva luni, același bărbat a fost prins de polițiști, însă de data aceasta a reușit să își depășească propriul record la alcoolemie: 1,07 alcool pur, în 2016.

Iar în anul 2017, potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutieră, în 2017 a fost prins cu o concentrație de 0,79 miligrame alcool pur. 

Potrivit unui studiu, zilnic, în Capitală, rămân trei șoferi fără permis, deoarece conduc sub influența alcoolului. În ultimele 9 luni au fost întocmite 476 dosare penale pentru conducerea autovehiculului sub influența alcoolului.

[citeste si]

Cei care sunt prinși conducând sub influența alcoolului pot rămâne fără carnet timp de 90 de zile. În cazul în care alcoolemia depășește 0.80 grame/litru de alcool în sânge, șoferul se poate alege cu dosar penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel