Lapoviţă, ninsoare şi ploi. Vezi prognoza pe tot weekendul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ploi
ploi

Vineri, cea mai mare parte din zi va fi frumoasă. Seara, însă, cerul se înnorează, mai ales în nord-vest, unde sunt condiţii de lapoviţă şi ninsoare. Maximele prognozate sunt cuprinse între 0 şi 10 grade. În Bucureşti, vreme însorită cu maximă de 7-8 grade.

În Bucureşti, încă din această noapte cerul se limpezeşte de nori, astfel că mâine ne vom trezi cu o dimineaţă însorită, dar cu doar minus 3 grade în termometre. Întreaga zi se va păstra însorită, cu puţini nori, în consecinţă şi maxima va fi mai mare decât astăzi, informează Realitatea.

În regiunile de dincolo de Carpaţi, vremea este în general frumoasă până seara, când vin iar norii dinspre nord-vest şi izolat precipitaţii slabe, mai ales ploi. Vântul suflă slab şi moderat cu intensificări în Câmpia de Vest. Maximele mai scad puţin faţă de ieri: 7 grade la Timişoara, 5 la Oradea, 3 la Baia Mare şi Braşov. În sud, o zi cu mai mult soare faţă de ieri, cel puţin în Muntenia unde ieri a fost vreme închisă aproape toată ziua. Maximele mai câştigă 1..2 grade: 9 grade la Drobeta Turnu Severin, 8 la Craiova, Giurgiu şi Ploieşti, 7 la Călăraşi şi Buzău. Şi în Dobrogea se îndreaptă vremea. Nu mai plouă, iar soarele se arată printre nori. În aceste condiţii, maximele mai cresc puţin şi aici: 7 grade la Tulcea şi Cernavodă şi 8 grade la Constanţa. În Moldova, cerul este schimbător, se arată puţin şi soarele dar nu sunt excluşi şi câţiva stropi de ploaie pe ici pe colo. Maximele, normale pentru data din calendar, sunt în jur de 5..6 grade, cel mult 7 în partea de sud a regiunii.*

Sâmbătă, vremea se încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile vestice, centrale şi nordice unde pe arii extinse va ploua. În zona de munte, precipitaţiile vor fi mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5..6 grade în Maramureş în depresiunile transilvane şi 11 grade în sud-vest la Timişoara şi Drobeta Turnu Severin, Bacău şi Constanţa.În capitală, vremea este în general frumoasă mâine şi se află într-un proces de încălzire: minus 1, zero grade dimineaţa şi 10 grade la amiază.Weekend-ul se încheie cu vreme frumoasă în aproape toată ţara, dar norii se înmulţesc în sudul şi sud-estul ţării, aşa că soarele va fi scump la vedere peste tot. Va ploua local în jumătatea sudică a ţării, dar câţiva stropi de ploaie nu sunt excluşi nici în restul teritoriului. Vântul va sufla slab până la moderat, mai alert în zona montană. Temperaturile maxime ajung de la 5 grade la Suceava şi Miercurea Ciuc până la 13..14 grade la Drobeta Turnu Severin. În Bucureşti, cerul va fi mai încărcat de nori faţă de ziua de sâmbătă, dar temperaturile vor creşte considerabil: dimineaţă 3 grade, iar la amiază 13 grade.

La munte, cerul este în general variabil, dar în zona Carpaţilor Orientali este înnorat şi trecător vor cădea câţiva fulgi de nea. Seara, însă, înnorările se vor accentua şi în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări pe creste. Valorile termice vor în creştere uşoară. În weekend, vremea se încălzeşte aşa că ninsorile, şi aşa puţine, vor lăsa loc mai mult lapoviţei şi chiar ploii. Vântul suflă slab şi moderat, dar este mai puternic în zona înaltă. Valorile termice vor fi uşor ridicate faţă de normalele perioadei în cea mai mare parte a zonei montane.

În Europa, sunt prognozate numeroase fenomene meteorologice. Lapoviţă şi ninsoare în partea de nord a continentului, ploi în partea centrală şi puţin soare în sud-est, dar ce este mai important este faptul că vântul cu intensificări se va manifesta în aproape tot continentul. În ţările nordice şi centrale precum şi în bazinul central al Mării Mediterane arealele cu avertizări meteorologice de vânt sunt extinse, în Arhipelagul Britanic este chiar avertizare cu cod roşu de vânt. Valorile termice sunt în apropierea celor normale: 7 grade la Londra, 8..9 grade la Berlin, Praga, Budapesta şi Viena, mai rece însă la Helsinki şi Moscova minus 1..zero grade şi lapoviţă. Puţin soare în sud-estul continentului, 16..17 grade la Istanbul şi Atena. Plouă la Roma şi 18 grade, iar la Madrid vremea este prietenoasă şi 12 grade în termometre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel