Kremlinul spune că Putin este perfect sănătos. Ce a pățit, de fapt, liderul rus la Teheran
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kremlinul spune că Putin este perfect sănătos. Ce a pățit, de fapt, liderul rus la Teheran / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul spune că Putin este perfect sănătos. Ce a pățit, de fapt, liderul rus la Teheran / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul susține că Vladimir Putin este sănătos.

Kremlinul a declarat joi că președintele rus Vladimir Putin este perfect sănătos, negând faptul că acesta s-ar simți rău, așa cum a raportat presa, scrie Reuters.

"Totul este în regulă cu sănătatea lui.", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor.

"Știți că specialiștii ucraineni în informații, precum și cei americani și britanici, au aruncat diverse falsuri despre starea sănătății președintelui în ultimele luni - acestea nu sunt decât falsuri.", a mai spus el.

Ce a pățit Putin la Teheran

Putin a tușit în timpul unei apariții publice de miercuri, când agenția de presă Interfax a scris că acesta a răcit ușor în timpul vizitei din Iran care avusese loc cu o zi înainte.

"A fost foarte cald ieri la Teheran, plus 38 de grade Celsius, iar aerul condiționat era foarte puternic acolo. Așa că îmi cer scuze.", a spus Putin, în vârstă de 69 de ani.

Zvonurile privind sănătatea lui Vladimir Putin s-au întețit în ultimele luni, inclusiv atunci când acesta a fost fotografiat întâlnind oficiali străini și ruși în timp ce stătea la capătul opus al unei mese lungi, ca măsură de precauție împotriva COVID. Uneori, pare că Putin merge înțepenit.

De la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, el a fost frecvent în vizorul publicului, menținând un program complet de întâlniri și apeluri, inclusiv două călătorii în străinătate în ultima lună. Directorul CIA, William Burns, a fost întrebat despre această problemă în timpul unui forum de securitate din Statele Unite, miercuri, unde a spus că Putin este "complet prea sănătos".

VEZI ȘI: Directorul CIA: Din câte putem spune, Vladimir Putin este prea sănătos

Vizita lui Putin în Iran. Detaliul pe care puțini l-au observat. Ce s-a văzut atunci când liderul de la Kremlin a coborât din avion la Teheran 

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit marți cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan la Teheran, pentru a discuta despre exportul de cereale din Ucraina. Au apărut mai multe imagini din cadrul acestei vizite, dar cele de pe aeroport ascund un detaliu observat de puțini.

Atunci când Vladimir Putin coboară din avion, se poate observa că acesta șchiopătează. El pare să meargă cu dificultate câțiva metri până când ajunge în fața reprezentanților delegației pentru a-i saluta. Ulterior președintele rus își îndreaptă corpul, zâmbește și dă mâna cu cei veniți pe aeroport pentru a-l întâmpina. Imaginile cu Vladimir Putin șchiopătând apar într-un moment în care sunt tot mai multe speculații despre o posibilă boală a liderului rus. Deși faptul că acesta a șchiopătat nu înseamnă neapărat că Putin e grav bolnav, așa cum se spune, gestul îl trădează. Liderul rus nu pare chiar atât de invincibil pe cât încearcă el să lase impresia atunci când înoată lejer în apa înghețată, face sport și călărește neînfricat.

În aprilie, un raport de investigație al Proekt Media a susținut că Putin a fost însoțit de mai mulți medici, inclusiv de un chirurg de cancer tiroidian, în călătorii din 2016 până în 2019. Raportul mai spunea că Putin ar fi fost operat cu câțiva ani în urmă, dar nu spunea în mod direct dacă el a fost diagnosticat cu cancer sau cu o altă boală. Alții au lansat ipoteza că o otrăvire cu steroizi ar putea să-l afecteze pe Putin. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel