Țiriac, revoluție în sport. Proiect gigant în România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Miliardarul Ion Ţiriac, care deţine turneul de tenis de la Madrid, vrea să construiască în Otopeni o universitate sportivă. Această universitate urmează să fie baza viitorilor campioni ai României.

„În jurul patinoarului avem peste 30 de hectare de teren unde vom face o universitate sportivă aşa cum sunt în Statele Unite. Lângă patinoar va fi un bazin olimpic, o pistă de atletism, o sală cu 3.000 – 3.500 de locuri, poligon de tir, 10 terenuri de baschet, 12 de volei, 30 de tenis. Sportul este o industrie de miliarde, dar ai nevoie de pasiune", a spus Ion Ţiriac, scrie Ziarul Financiar.

El spune că o astfel de bază este interconectată, iar lângă un pationar întotdeauna există un bazin, deoarece căldura degajată de aparatele de răcire utilizate la pationar pot încălzi apa dintr-un bazin.

„Pentru a face acest „camp universitar" avem nevoie de încă 150-200 de milioane de euro. Dacă totul va merge bine în discuţiile de la Bruxelles, în trei ani îl construim", a explicat Ion Ţiriac, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel