Capcanele pentru turiștii care vizitează Londra. Româncă stabilită în capitala Angliei: Te trezeşti că ai dat 20 de lire. Gata, ai sărit din buget!
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Gabriela Crăciun, o româncă ce locuiește în Londra de aproape zece ani, a atras atenția asupra capcanelor pentru turiștii care vizitează capitala Angliei.

"Transportul este foarte scump în Londra şi nu are acelaşi preţ. Adică, autobuzul are un preţ, metroul are alt preţ, vaporul care merge pe Tamisa are alt preţ, trenul are alt preţ. Nu poţi să bugetezi şi asta este o mare capcană, că fiecare zice o liră şi 70 de pounds transportul. O să ai o mare surpriză să vezi că nu e aşa, că asta e preţul de la periferie. Cu cât te apropii de centrul Londrei, se scumpeşte. Atunci, te trezeşti, la finalul zilei, că ai dat cum dau şi eu - 20 de lire/zi.

Dacă mergi doar cu autobuzul şi cu metroul, limita maximă de plătit transportul pe zi este de 6 lire. Dacă tu ai mers de 10 lire, compania de transport îţi ia doar 6. Dar eşti în vacanţă, vrei şi tu o plimbare pe Tamisa cu vaporaşul. Acolo, pac, s-a stricat bugetul. Vrei să merg la studiourile unde s-a filmat Harry Potter, te duci cu trenul. Gata, ai sărit din buget. Astea sunt capcane.

Prețurile de la restaurante

"Preţul la mâncare este asemănător - bine, cele de la periferie sunt mult mai ieftine. Ce diferă când eşti într-o zonă de centru este meniul. Cu cât eşti mai în centru, cu atât meniul este din ăsta mai mult pe prăjeală, pe fast-food. Dacă vrei să mănânci ceva mai bun, trebuie să ieşi un pic din centru, din zona turistică. Sunt zone unde se mănâncă foarte bine", a zis Gabriela Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel