Marton Fucsovics a câștigat titlul ATP 250 Țiriac Open: Rezultatele importante vin când nu ai așteptări mari
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Marton Fucsovics a câștigat finala turneului ATP 250 Țiriac Open, competiție revenită în circuit după 8 ani de pauză.

Maghiarul Marton Fucsovics (32 ani, 82 ATP) a câștigat titlul în proba de simplu a turneului Țiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală și dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce l-a învins în finala desfășurată duminică pe argentinianul Mariano Navone, cu 6-4, 7-5.

Fucsovics, a cărui cea mai bună clasare în ierarhia mondială a fost pe locul 31 ATP,  s-a impus după două ore și 6 minute de joc, trecându-și în palmares al doilea titlu ATP din carieră.

Navone (23 ani, 52 ATP), al cincilea favorit, a fost condus cu 4-0 în primul set, a egalat, dar Fucsovics a câștigat cu 6-4. Sud-americanul a avut 4-2 în actul secund, dar a fost egalat, iar maghiarul a câștigat cu 7-5.

Marton Fucsovics, va primi pentru titlu un cec de 88.125 de euro și 250 de puncte ATP, iar Navone va fi recompensat cu 51.400 de euro și 165 de puncte

Fucsovics: Rezultatele importante vin când nu ai așteptări mari

"A fost o săptămână foarte bună pentru mine. Nu aveam așteptări prea mari, dar uneori rezultatele importante vin când nu ai așteptări mari și nu pui presiune prea mare pe tine. Este al doilea succes pentru mine în circuit, așa că în mod sigur că acest moment este unul dintre vârfurile carierei mele.

Eu m-am simțit foarte bine aici încă din prima zi, nu m-am uitat la locurile ocupate de adversari în clasament. Cel mai bun loc a meu a fost 31, așa că știam că pot juca la acel nivel. și săptămâna asta cred că am jucat la un nivel chiar mai mare decât top 30.

Așa că știam că îi pot învinge pe adversari", a explicat jucătorul la conferința de presă de după finală, conform Agerpres.

Citește și: Ion Țiriac, mesaj dur: Jucătorii români nu au valoarea pentru wild card, nu au valoare pentru nimic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel