Primăria Deva cere daune materiale și morale pentru zilele în care telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii nu a mers
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Deva
Sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Deva
Primăria Deva le face plângere penală firmelor care au proiectat şi executat telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva.  

Autoritatea locală va depune şi o acţiune în civil prin care va solicita daune materiale şi morale pentru zilele în care telecabina nu a funcţionat.

"Primăria municipiului Deva şi-a onorat în totalitate obligaţiile contractuale faţă de executantul investiţiei. De la data punerii în funcţiune, în repetate rânduri au fost constatate defecţiuni tehnice ori funcţionarea necorespunzătoare a echipamentelor, ceea ce a generat oprirea pentru diferite intervale de timp a ascensorului. Astfel, la data de 19.04.2024 i-am notificat pe reprezentaţii asocierii de firme care au executat investiţia şi întrucât situaţia nu s-a remediat, în zilele următoare vom demara faţă de aceştia acţiunea civilă, urmând a solicita daune materiale corespunzătoare perioadei în care telecabina nu a funcţionat şi daune morale generate de afectarea negativă a imaginii şi reputaţiei UAT Municipiul Deva", a scris primarul Florin Oancea pe Facebook.

Acesta mai spune că Primăria va formula plângere penală împotriva societăţilor implicate în proiectarea şi execuţia investiţiei, "solicitând a se verifica modul de achiziţie a echipamentelor folosite, preţurile de achiziţie, valoarea şi modul de executare a contractelor de consultanţă".

Noua telecabină care urcă pe Cetatea Deva a fost pusă în funcţiune pentru public la sfârşitul lunii martie. Vechiul ascensor a fost schimbat cu unul modern, cu o capacitate de 30 de persoane, aproape dublu faţă de echipamentul anterior. Investiţia a costat aproape 4 milioane de euro, fiind realizată cu fonduri de la bugetul local, potrivit Agerpres.

Primăria Deva a mai anunţat că telecabina de pe Cetatea Deva va fi oprită în zilele de 29 şi 30 aprilie pentru lucrări de mentenanţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel