Incendiu la un spital din Cluj. Unitatea nu a solicitat autorizație de securitate la incendiu
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
foto ilustrativ
foto ilustrativ
Spitalul CFR Cluj-Napoca, unde duminică a avut loc un incendiu, nu a solicitat și nu a obținut autorizația de securitate la incendiu aferente pentru două avize. În urma celor constatate, spitalul a primit o sancțiune contravențională de 50000 lei.

Duminică, la ora 6.43, ISU Cluj a fost alertat prin apelul unic 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apa și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD.

Incendiul s-a manifestat la în toaleta de la etajul 1 al secției de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acționat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii și evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al spitalului. Trei pacienți au fost evacuați iar alți pacienți au fost relocați în saloane, potrivit Mediafax.

În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat și degradarea zugrăvelii din grupul sanitar. Cadrele ISU Cluj s-au retras în unitate la ora 7.50.

În urma ultimului control executat de către ISU Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 - aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015 aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, instituția nu a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize.

La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la ISU Cluj în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel