Urmărește emisiunea live
Încasările vamale record din luna august au mărit bugetul statului
Data publicării:
Autor: Surghie Mara
WhatsApp
vama
vama

Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) a informat, astăzi, că în luna august s-au încasat cele mai mari sume din 2007 până în prezent. În bugetul statului a fost încasată o sumă ce depășește 950 de milioane lei.

"Luna august 2012 este luna cu cele mai mari sume încasate din 2007 până în prezent de Autoritatea Naţională a Vămilor, fiind atrasă la bugetul statului suma de 954.103.959 lei, reprezentând o creştere de 10,6 la sută comparativ cu luna august 2011, planul de încasări fiind depăşit cu aproximativ trei la sută în această lună", precizează ANV, citată de Mediafax.

În perioada mai-august 2012 a fost încasată la bugetul statului o sumă cu aproximativ 700 de milioane lei mai mare decât în perioada similară a anului 2011.

"Aceste sume reprezintă încasările în vamă, cuprinzând taxele vamale, TVA, accize, amenzi şi sume de bani confiscate, inclusiv contravaloarea bunurilor confiscate, precum şi sume rezultate din activitatea de executare silită", subliniază ANV.

Autoritatea Națională a Vămilor va acționa în continuare cu fermitate în lupta împotriva corupției. În perioada următoare se vor intensifica acţiunile de combatere a evaziunii fiscale şi a fraudelor vamale, conform declarațiilor ANV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel