Ilie Năstase, dezvăluiri despre Nicolae Ceaușescu: Ce i-a reproșat fostul dictator
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul jucător de tenis Ilie Năstase a relatat o discuție pe care a avut-o cu Nicolae Ceaușescu în 1971, după ce fost decorat cu Ordinul Muncii Clasa 1.

La acel moment, Ilie Nastase a refuzat să își tundă părul, deși a fost presat să arate impecabil în fața fostului dictator.

În plus, Ilie Năstase a relatat și modul în care s-au desfășurat evenimentele întâlnirii cu Nicolae Ceaușescu.

"Mi s-a spus că, după ce primesc decorația, trebuie să spun: 'Slăvesc Republica Socialistă România!'. M-am conformat! După încheierea momentului festiv, am ciocncit cu toții un pahar cu șampanie. În acel moment, Ceauseșcu, aflat în fața mea, mi-a spus: 'Măi, flăcăule! Îmi place de tine. Te urmăresc la turneele de tenis. Ești talentat. Ne reprezinți cu cinste, dar eu am văzut pe buzele tale că mai scoți așa câte-o înjurătură românească...'. Cum mă cam amețisem de la acel pahar cu șampanie, pentru că eu nu am băut alcool până la vârsta de 30 de ani, i-am răspuns: 'Așa sunt eu. Am temperament românesc'", a povestit Ilie Năstase pentru SportNews.

Citește și: Ilie Năstase, ATAC ȘOC către suporterii Stelei: „Nu înțeleg așa ceva!”

Fostul tenismen a mai povestit că fostul premier Ioan Gheorghe Maurer a avut o reacție dură în momentul în care a auzit acest dialog.

"Ioan Gheorghe Maurer, care era lângă mine, a înghețat. M-a lovit cu piciorul și mi-a spus printre dinți: 'Pleacă naibii de-aici...'.

Cu domnul Maurer chiar mă înțelegeam excelent. Aveam o relație deosebită. Și eu, și Țiriac am învățat multe de la dânsul", a completat Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel