Ilan Laufer atac dur la Klaus Iohannis: E moarte clinică
Autor: Cătălin Șerban | Publicat pe: 06 noi 2019, 08:16
WhatsApp
Ilan Laufer spune despre președintele României că a adus politica externă a României în ”moarte clinică” la finalul primului mandat.

Fostul ministru PSD, Ilan Laufer, face un rezumat al nerealizărilor din politica externă a României din primul mandat al președintelui Klaus Iohannis într-o postare extrem de virulentă pe pagina proprie de Facebook.

”Zero realizari notabile in ceea ce priveste urmatoarele prioritati fundamentale:

1. Aderarea la spatiul Schengen


2. Aderarea la OCDE


3. Aderarea la Visa Waiver Program”, a transmis acesta pe Facebook.

Ilan Laufer face o paralelă cu situația Ungariei, vecina României, care a reușit să realizeze măsurile de mai sus și, în plus, a atras și investiții chineze în domeniul telecomunicațiilor.

” Ce ironie....In timp ce Ungaria face parte din spatiul Schengen, OCDE si din Visa Waiver Program:
In ungaria:


Grupul chinez de telecomunicaţii Huawei va construi reţeaua de telecomunicaţii 5G din Ungaria, a declarat marţi ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, la un forum economic organizat la Shanghai, transmite MTI

In timp ce Romania pe nedrept nu face parte din spatiul Schengen, OCDE si nici din Visa Waiver Program:
In Romania:


Săptămâna trecută, preşedintele (ANCOM), Sorin Grindeanu a anunţat că licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G va fi organizată în prima jumătate a anului viitor, dacă se vor respecta unele condiţii cum ar fi setul de măsuri pe securitatea reţelelor de la Comisia Europeană, transpunerea Memorandumului cu SUA în legislaţia primară şi adoptarea Hotărârii de Guvern pentru preţurile de pornire şi calendarul de achitare a taxelor.

Situatia reflecta "moartea clinica" in care se afla politica externa a Romaniei.”, a completat acesta pe pagina lui de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?