Grevă de avertisment. Trafic feroviar paralizat, în Germania
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Traficul feroviar pe liniile principale din Germania a fost întrerupt din cauza unei greve de avertisment.

Circulaţia trenurilor pe toate liniile principale şi pe liniile regionale din Germania era întreruptă luni dimineaţa, în urma unei greve de avertisment de patru ore a angajaţilor din sectorul feroviar, a anunţat operatorul feroviar Deutsche Bahn, informează AFP şi Reuters. Greva organizată de sindicatul din domeniul căilor ferate şi al transporturilor din Germania (EVG) a început la ora locală locală 05:00 (04:00 GMT) şi va afecta atât trenurile de pasageri, cât şi trenurile de marfă.

'În acest moment, traficul pe distanţe lungi este suspendat', informează Deutsche Bahn, într-un comunicat publicat pe pagina sa de Internet. Un purtător de cuvânt al companiei a precizat pentru AFP că greva afectează şi trenurile de mare viteză (ICE) precum şi trenurile Intercity.

Neînțelegeri pe creșterea salariilor

'Circulaţia trenurilor regionale este de asemenea perturbată', a adăugat Deutsche Bahn (DB). În special în Bavaria traficul feroviar este întrerupt pe toate liniile, a precizat operatorul feroviar. Negocierile între conducerea companiei DB şi sindicatul EVG, care solicită o majorare salarială de 7,5% pentru cei aproximativ 160.000 de angajaţi, s-au terminat sâmbătă fără un acord. 'Angajatorul a prezentat o ofertă care nu corespunde cu solicitările membrilor noştri', a explicat negociatorul EVG, Regina Rusch-Ziemba.

Potrivit Reuters, conducerea Deutsche Bahn, care în paralel poartă discuţii şi cu sindicatul mai mic al mecanicilor de locomotivă (GDL), a oferit o majorare salarială de 5,1% în două trepte şi o primă unică de 500 de euro. Pe ansamblu, este vorba de o majorare de 7%, susţine echipa managerială a operatorului feroviar. De asemenea, agenţia de presă DPA informează că Deutsche Bahn a invitat luni după-amiaza sindicatul EVG la o nouă rundă de negocieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel