Găguzia: Dodon denunţă Unirea cu România
Data publicării:
Autor: Cristian Oprea
WhatsApp
Igor Dodon
Igor Dodon
Vorbindu-le susținătorilor săi din regiunea separatistă moldoveană Găgăuzia, preşedintele moldovean, Igor Dodon, i-a îndemnat să lupte împotriva celor pe care el îi acuză că vor să "distrugă" "statalitatea" Republicii Moldova.

Preşedintele moldovean, Igor Dodon, şi-a îndemnat susţinătorii din regiunea separatistă moldoveană Găgăuzia să lupte împotriva celor pe care el îi acuză că vor să "distrugă" "statalitatea" Republicii Moldova, o fostă republică sovietică, prin unirea cu România vecină, relatează news.ro.

Dodon a făcut aceste declaraţii în weekend, în cursul unei vizite la Comrat, capitala regiunii, în vederea marcării a 26 de ani de la declararea autonomiei regiunii.

Lideri moldoveni participă rar la asemenea evenimente, având în vedere tonul lor separatist.

Republică neconstituțonală

Aşa-numita republică găgăuză a fost declarată pe 19 august 1990, însă a fost catalogată neconstituţională de Guvernul de la Chişinău, care a oferit regiunii un statut autonom patru ani mai târziu.

Această regiune majoritar prorusă, în care sunt majoritari etnici turci găgăuzi - vorbitori de rusă şi care au trecut la creştinismul ortodox -, a votat copleşitor în favoarea lui Dodon în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel