Starea Regelui Charles s-ar fi înrăutățit considerabil. Deși sunt optimiști, oficialii de la Palatul Buckingham pregătesc planurile pentru înmormântare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Regele Charles - Foto: Agerpres
Regele Charles - Foto: Agerpres
Starea Regelui Charles s-ar fi înrăutățit, iar Palatul Buckingham se pregătește de cele mai sumbre scenarii.

Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Presa internațională spune că oficialii Palatului Buckingham au actualizat acel document care prezintă planurile funeraliilor regale, un document de sute de pagini.

Jurnaliștii străini citează o sursă apropiată Regelui Charles care ar fi spus că monarhul britanic luptă cu determinare să învingă boala, deși situația este mai gravă decât se crede.

Sky News a adus acest subiect în presa britanică, dar citează din The Daily Beast care au obținut informații din cercul restrâns al Regelui. Ei spun că deși toți rămân optimiști, Regele este cu adevărat bolnav. În ciuda luptei sale, starea de sănătate s-ar fi înrăutățit considerabil. Tot din surse, planurile Palatului Buckingham se axează pe înmormântarea monarhului. Ele sunt denumite "Operation Menai Bridge". Acestea sunt actualizate permanent în funcție de starea de sănătate a Regelui.

Pregătirile de înmormântare au început încă din septembrie 2022, de când a fost înmormântată mama sa. Acum, spun oficialii că se pun la punct detalii în fiecare zi, tocmai pentru că ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a fost impecabilă, iar standardele trebuie să rămână cel puțin acolo și pentru Regele Charles. Informația zilei în Marea Britanie este, fără îndoială, înrăutățirea stării de sănătate a monarhului. În luna februarie Regele a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru o prostată mărită. Tot atunci s-a aflat și diagnosticul de cancer, însă nu a fost niciodată specificat public cu ce fel de cancer se confruntă acesta. Din momentul în care a primit vestea, Regele Charles s-a retras din viața publică și a renunțat la angajamentele regale pentru a putea duce la bun sfârșit tratamentul, susține Antena 3 CNN.

Precizăm însă că pregătirile nu sunt un semn prevestitor, dar presa tabloidă din Anglia mereu a fost pe poziții pentru a specula orice schimbare. În țările serioase, există planuri de contingență pentru orice eveniment cu impact major, posibil a fi anticipat. Ceremonia încoronării a fost pregătită un an. Nu poți aștepta un an pentru înmormântare, în schimb, fiind de înțeles de ce acest eveniment este scris deja în sute de pagini. Inclusiv anunțul decesului este înregistrat, amintim aici momentul când a fost publicat, cu zeci de ani înainte, din greșeală, anunțul morții Reginei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel