Proteste pro-palestiniene și pro-israeliene la Sciences Po, Paris /video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Protestele pro-palestiniene de la Institutul de Studii Politice din Paris (Sciences Po) au escaladat după ce poliția a intervenit anterior pentru a dispersa o demonstrație într-unul din amfiteatrele universității. 

Vineri, protestatarii au ocupat o clădire centrală a campusului, iar alții au blocat intrarea cu diverse obiecte. Aceștia au scandat slogane și au afișat pancarte cu mesajul „Suntem cu toții palestinieni”.

Ulterior, protestatari pro-israelieni au ajuns la fața locului, intrând în conflict cu grupul pro-palestinian. Au fost afișate fotografii ale persoanelor ținute ostatice de Hamas în Gaza, protestatarii pro-israelieni cerând eliberarea acestora. Poliția a fost nevoită să intervină pentru a separa cele două grupuri.

 

Conflictul din Gaza creează diviziuni puternice în Franța, țară cu cele mai mari comunități musulmane și evreiești din Europa de Vest. Inițial, Franța a încercat să interzică demonstrațiile pro-palestiniene, existând și o creștere îngrijorătoare a antisemitismului.

Miercuri seară, peste 100 de protestatari pro-palestinieni au ocupat un amfiteatru din Sciences Po, însă majoritatea au plecat după discuții cu conducerea universității. Un grup restrâns a rămas și a fost evacuat de poliție. Universitatea a decis închiderea tuturor clădirilor și mutarea cursurilor în mediul online.

Louise, una dintre protestatare, a declarat că acțiunile studenților sunt inspirate de demonstrații similare de la Universitatea Columbia din New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel