Urmărește emisiunea live
Europa are nevoie de moaște. Marea Criză lasă 40 de milioane de oameni la mila Bisericii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
marea criza supa saracilor
marea criza supa saracilor

Românii stau ore în șir la coadă pentru a atingele moaștele sfinte, în București sau Iași, sperând că o minune îi va ajuta să scape de foame sau să învingă boala. În anii 90, când țara s-a mai confruntat cu o criză economică, românii aveau un obiectiv: Uniunea Europeană. Astăzi, din Europa vin vești înfricoșătoare. Cetățenii unor țări mult mai bogate decât România au ajuns la mila Bisericii. E drept că aceștia nu așteaptă o minune, ci un ajutor alimentar. Până și finlandezii sau luxemburghezii, care se lăudau venituri de top, pe plan mondial, au ajuns să aștepte o masă decentă de la Crucea Roșie sau de la cultele care au programe sociale.

Potrivit CNBC, peste 40 de milioane de europeni nu au parte de o masă cu carne la două zile, iar numărul celor aflați în sărăcie crește pe măsură ce se adâncește criza economică. În Belgia sau Franța s-au deschis economate, pentru cei cu venituri foarte mici, în Austria sau Germania acționează ong-uri care colectează produsele alimentare înintea expirării și le oferă gratis celor săraci, iar grupări catolice din Spania împart mâncare șomerilor.

Potrivit revistei Capital, Jorge Nuno Mayer, secretarul general al Caritas Europa, ospune că oamenii se îndreaptă către ajutorul alimentar când apar dificultăți în achitarea întreținerii, deci nu mai au bani pentru achiziția de alimente. „Tot mai mulți oameni apelează la ajutorul alimentar. Principalele motive sunt creșterea șomajului, lipsa unui loc de muncă pentru o perioadă lungă de timp și măsurile de austeritate care au afectat programele de protecție socială“, spune Mayer.

Uniunea Europeană va reduce bugetul alocat asistenței alimentare, de la 500 de milioane la 300 de milioane de euro, în 2014. Doar 18 milioane de oameni beneficiază de ”masa UE” în prezent, un număr total insuficient față de realitățile economice. Totuși, economia UE nu asigură un buget corespunzător finanțării acestui program și nu există speranțe că se va renunța la austeritate în viitorul apropiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel