Donald Trump, val de reacţii după declarații controversate
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Reacțiile s-au înmulțit după noile declarații ale lui Donald Trump. Preşedintele american atribuise responsabilitatea violențelor de la Charlottesville atât militanților de extremă-dreaptă, cât și contramanifestanților.

AFP prezintă principalele reacții din SUA.  

"Trebuie să fim clari. Supremația albă este dezgustătoare", a scris pe Twitter președintele republican al Camerei Reprezentanților, Paul Ryan. "Această intoleranță se opune tuturor valorilor țării. Nu poate fi nicio ambiguitate morală", a adăugat acesta.

"Violența la Charlottesville a fost alimentată de o singură parte: de naționaliști albi care răspândesc rasismul, intoleranța și intimidarea", a declarat, tot pe Twitter, senatorul democrat de Virginia Tim Kaine.

[citeste si]

"Președintele Trump este un simpatizant al naționaliștilor albi neonaziști", a afirmat într-un comunicat Steven Goldstein, șeful Centrului Anna Franck pentru respectul reciproc, o organizație pentru apărarea drepturilor omului din Statele Unite.

"Fără o declarație pregătită, acest președinte spune ce gândește cu adevărat: a-i pune pe același plan pe neonaziști și pe cei care apără drepturile civile este rușinos și lipsit de rațiune", a comentat pe Twitter actrița și cântăreața Barbra Streisand.

"Ura a existat mereu în America. Știm asta, dar Donald Trump a făcut-o să fie din nou la modă", a scris, tot pe Twitter, baschetbalistul LeBron James.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel