De ce vrea Cristian Mihai Dide legalizarea marijuanei. Fumează sau nu? Iată răspunsul!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Raluca Tindeche
WhatsApp
Foto: Facebook Cristian Mihai Dide
Foto: Facebook Cristian Mihai Dide
Legalizarea marijuanei rămâne un subiect controversat în rândul oamenilor. Protestatarul Cristian Mihai Dide susține demersul printr-un proiect. El a vorbit, pe larg, despre acest subiect într-un interviu DC News. 

,,Nu am fumat marijuana niciodată. Este un subiect controversat și sper să fie și de interes public. Problema noastră și a asociaței o constituie piața. Noi vrem reglementarea pieței pentru că avem suspiciuni că profiturile din această piață nereglementată se finanțează trafic de influență, acțiuni de corupție și campanii electorale, de aceea ne-am implicat în acest proiect.

Cu siguranță, cu toții avem prieteni si cunoștințe care consumă marijuana și dacă noi știm asta, este imposibil ca Poliția sau DIICOT să nu știe. Așadar avem o oarecare toleranță, nu aceeași ca în Olanda sau Belgia pentru că nici acolo nu sunt legalizate, ci tolerate. Dacă DIICOT găsește pe cineva cu un gram, o să îi facă dosar penal, nu o să îl aresteze. Nu mi se pare corect să nu avem o piață reglementată din care să câștige și statul, dar și consumatorii să aibă dreptul să folosească o cantitate pentru uz personal, a zis Cristian Mihai Dide pentru DC News.

Activistul civic a mai spus că folosirea abuzivă poate afecta oamenii și este dăunătoare la fel ca tutunul, alcoolul: ,,Orice folosim abuziv este dăunător, chiar și apa dacă o bem abuziv, putem să murim.

Părerile medicilor referitor la legalizarea marijuanei 

,,Referitor la o discuție cu un specialist, noi urmează să organizăm dezbateri publice. Când vom avea destui susținători financiari, vom organiza dezbateri publice coerente în care să vadă și publicul dacă aderă sau nu la acest mesaj. Partenerul nostru are în componența firmei medicii care promovează marijuana în scop medicinal. S-au purtat discuții si am cerut părerile medicilor., ne-a mai zis Cristian Mihai Dide.

Care este răspunsul partidelor 

,,Deocamdată nu ne-a răspuns vreun partid solicitării noastre pentru că proiectul este încă la început. Am vorbit cu Florina Presadă de la USR care ne-a promis că în viitorul apropiat va ieși cu un proiect pentru dezincriminarea consumului propriu. Am spus că este un prim pas și așteptăm să vedem cum va reacționa Parlamentul la această idee. Am mai discutat cu Stelian Ion, tot de la USR, care este reticent la această idee, dar cred că reușesc să îl conving.,  ne-a mai zis activistul civic.

Ce cred oamenii 

,,Am promovat foarte mult proiectul și oamenii ne sprijină în acest demers. Acum nu știu dacă ne-au scris doar pentru că au primit promovările pe Facebook sau chiar au auzit de proiect. Avem zilnic mesaje și sper să vină această susținere și prin semnături. Dacă nu ne iese cu semnăturile, vom apela la un parlamentar care să depună inițiativa legislativă., a conchis Cristian Mihai Dide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel