Mită de peste 280 de ori într-o lună. Fosta șefă a Secției de Oncologie de la Spitalul Județean Suceava, condamnată la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Anca Dumitrovici Ababneh, fosta șefă a Secției de Oncologie de la Spitalul Județean Suceava, acuzată de procurori de 280 de fapte de luare de mită de la pacienți după un flagrant la începutul lui 2023, a fost condamnată la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

De asemenea, doctorița nu mai are dreptul să profeseze în sistemul public de sănătate timp de cinci ani, ci doar la privat și trebuie să presteze 100 de zile de muncă, în folosul comunității.

Fosta șefă a Secției de Oncologie de la Spitalul Județean Suceava este acuzată că a luat mită de la zeci de pacienți bolnavi de cancer, deşi câștiga 25 de mii de lei lunar. Aceasta ar fi primit între 50 de lei și 50 de euro. Femeia nu ar fi refuzat atențiile pentru ca pacienții să nu creadă că nu au șanse să trăiască.

Femeia a fost judecată prin procedură simplificată, după ce și-a recunoscut vinovăția. Sentința Tribunalului nu este definitivă, însă avocata doctoriței a declarat pentru ȘtirileProTV că nu o va ataca.

Mită, de la bani, la cașcaval sau miere

Reamintim că medicul a fost arestat preventiv în data de 20 ianuarie 2023, după ce, cu o zi înainte, DGA Suceava a descins în Secția de Oncologie a Spitalului Județean Suceava. Ulterior, a fost plasată în arest la domiciliu.

"În perioada aprilie 2022-19.01.2023, în mod repetat, a pretins și a primit diferite sume de bani (sume variabile, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit”, susțin procurorii, potrivit spotmedia.ro.

Cabinetul medicului a fost supravegheat audio-video de la jumătatea lunii decembrie 2022 până la jumătatea lunii ianuarie 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel