De ce tinerii din ziua de azi îmbătrânesc mai repede și sunt predispuși la cancer. Noua teorie lansată de savanți
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Îmbătrânesc tinerii de azi mai repede?

Cercetările recente sugerează că procesul de "îmbătrânire accelerată" și creșterea incidenței cancerului pot fi atribuite, în mare măsură, unui amalgam complex de factori genetici, stil de viață, alimentație și mediu. Cu toate acestea, datele noi indică faptul că anumite alegeri specifice ale stilului de viață ar putea juca un rol semnificativ în aceste tendințe preocupante.

Teoria care câștigă tot mai multă atenție susține că o întreagă generație de tineri adulți, cu vârste sub 27 de ani, par să arate mai în vârstă decât predecesorii lor din generația Millennials (născuți între 1981 și 1996), potrivit New York Times. Unul dintre primii care au observat această tendință a fost influencerul Jordan Howlett, în vârstă de doar 26 de ani, care a mărturisit celor 12 milioane de urmăritori ai săi că este adesea confundat cu fratele mai mare al mamei sale.

Cancerul, efect al îmbătrânirii precoce

Cercetările prezentate în cadrul unei conferințe internaționale privind cancerul au aruncat o nouă lumină asupra unei teorii până acum considerate amuzante. Conform studiului, tinerii diagnosticați cu anumite tipuri de cancer - în special cancerul pulmonar, gastrointestinal și uterin - par să prezinte semne clare de ceea ce oamenii de știință au numit "îmbătrânire accelerată".

Analizele au dezvăluit că vârsta celulelor din corpul acestor tineri - cunoscută sub numele de vârsta lor biologică - depășea semnificativ vârsta reală a acestora. Această descoperire apare într-un moment emergent al științei medicale, subliniind impactul profund al factorilor precum stilul de viață, dieta, mediul înconjurător și stresul asupra uzurii organismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel