Daniel Morar: Una din cele două judecătoare de la ICCJ a cerut pensionarea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
morar
morar

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a declarat, luni, la TVR că una din cele două judecătoare de la instanţa supremă puse sub acuzare pentru fapte de corupţie şi-a înaintat cererea de pensionare.

Acesta a declarat că alți 12 magistrați acuzați și-au cerut retragerea din magistratură.

Surse din magistratură susţin că judecătoarea Iuliana Puşoiu şi-a înaintat cererea de pensionare, Consiliul Superior al Magistraturii urmând să ia act de acest act.

Daniel Morar a criticat faptul că magistraţii care sunt condamnaţi definitiv pentru fapte în legătură cu serviciul beneficiază de pensia de serviciu.

El a precizat că ar putea fi o coincidenţă că vorbeşte despre acest fapt în condiţiile în care şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a înaintat o propunere de modificare a legii în sensul că procurorii sau judecătorii care au primit condamnări să nu mai beneficieze de pensia de serviciu.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Horaţius Dumbravă, propune în şedinţa de marţi, modificarea legii, în sensul ca judecătorii sau procurorii condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie sau în legătură cu serviciul ori cei excluşi din magistratură să nu mai beneficieze de pensia de serviciu, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel