Data publicării:

Ce acord a încheiat Vlad Pascu cu procurorii, după ce a ucis doi tineri la 2 Mai, pentru a beneficia de o pedeapsă mai mică

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Află în articol ce acord a încheiat Vlad Pascu cu procurorii.

Vlad Pascu a încheiat un acord cu procurorii prin care îşi recunoaşte vina pentru uciderea Robertei şi a lui Sebastian, în accidentul produs în localitatea 2 Mai în luna august a anului trecut, transmite Antena 3 CNN. Potrivit documentului, tânărul care a urcat drogat la volan este de acord cu toate faptele de care este acuzat de către anchetatori. Acest acord de recunoaștere îi reduce tânărului o parte semnificativă din pedeapsă.

VEZI ȘI: Două victime din dosarul Vlad Pascu au povestit coșmarul ce a urmat după accident. Una a suferit patru operații, alta nu a mai putut continua fără tratament psihiatric

Concret, prin semnarea acestui document, Vlad Pascu își asumă tot ceea ce au scris procurorii de la Mangalia în rechizitoriu și, de asemenea, solicită ca judecata să se desfășoare doar în baza probelor adunate de procurori și a înscrisurilor depuse pe timpul urmăririi penale de către părțile din dosar. Precizăm că el este în continuare judecat pentru ucidere din culpă, deși părinții victimelor au cerut schimbarea încadrării juridice și judecarea sa pentru omor. Vlad Pascu nu a spus că regretă ce a făcut în declaraţia de recunoaştere a faptelor.

Câți ani de închisoare riscă Vlad Pascu

Pentru că și-a recunoscut toate faptele, în cazul în care va fi condamnat pentru tragedia de la 2 Mai, Vlad Pascu va beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă pentru fiecare infracţiune. Precizăm că în prezent, uciderea din culpă este pedepsită cu închisoarea de la 3 ani la 10 ani și 6 luni. Prin aplicarea procedurii simplificate, dacă va fi găsit vinovat, el va primi o pedeapsă cuprinsă între 2 ani și 7 ani de închisoare. Dacă s-ar fi decis reîncadrarea faptei la omor el ar fi riscat detenția pe viață sau închisoarea de la 15 la 25 de ani.

Pentru celelalte infracțiuni, și ele recunoscute, deci pedepsele fiind reduse cu o treime, Vlad Pascu riscă:

* pentru vătămarea corporală din culpă – de la 6 luni la 3 ani de închisoare (sau amendă, din care se scade o pătrime); 

* conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive – de la 8 luni la 3 ani şi 4 luni de închisoare (sau amendă, din care se scade o pătrime);

* părăsirea locului accidentului – de la 1 an şi 4 luni la 4 ani şi 8 luni. 

Reamintim că în luna august 2023, Vlad Pascu, aflându-se sub influența alcoolului și a drogurilor, s-a urcat la volan, provocând un accident tragic în localitatea 2 Mai. A lovit în plin un grup de opt pietoni, cauzând moartea pe loc a doi tineri, o fată și un băiat. Această tragedie a stârnit indignare în întreaga țară, întrucât șoferul a părăsit imediat locul accidentului și a fost prins abia câteva ore mai târziu. În urma investigațiilor ulterioare, s-au descoperit o serie de neglijențe și erori comise de către forțele de poliție.

VEZI ȘI: "Noi nu ne vindem copiii!". Tatăl lui Sebi și mama Robertei, declarații după proces: "Judecătoarea m-a întrebat dacă am fost la înmormântarea fiicei mele"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel