Data publicării:

Studenți de la Universitatea din București ar urma să ocupe o facultate în semn de protest pro-Palestina. Vâlcu: În 90' luptau pentru democrație

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Ar urma să aibă loc un protest al studenților de Universitatea din București.

Sunt zvonuri că studenți de la Universitatea din București ar organiza un protest în doar câteva zile, însă n-au ajuns și la urechile conducerii, care neagă această participare. Aceștia ar spune că vor să ocupe o facultate. Mesajul pe care aceștia ar vrea să îl transmită este, conform informațiilor furnizate de România TV: „Stop genocidului din Palestina”. Protestul se vrea a fi asemănător cu cele care au avut loc în mai multe țări. O cerință pe care studenții ar dori-o este ca Universitatea din București să înceteze colaborarea cu o facultate din Israel.

„Războiul se duce pe online”

„Se ciocnesc două plăci tectonice. Ai lumea liberă democratică, Occidentul, și pe cealaltă parte ai Rusia, Iranul, China, Coreea de Nord care sprijină acești teroriști. Studenții în România în 80', în 89', în 90' luptau pentru democrație, nu pentru grupările acestea teroriste. S-ar putea să fie pentru că războiul simetric se duce pe online. Sunt celebrii troli din Sankt Petersburg care exact cu asta se ocupă.

A fost o treabă amuzantă la o universitate din SUA. Studenții au trecut chiar ei la violență, au fost sancționați, o să îi dea afara din facultate, nu se acceptă așa ceva. Au zis cei din Yemen că îi primesc la universitățile din țara respectivă”, a precizat jurnalistul Val Vâlcu la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel