Șicanarea în trafic, de la mici greșeli la accidente grave. Titi Aur: Ar trebui să luăm exemplu de la căței
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @master1305
FOTO: Freepik @master1305
Titi Aur, expert în conducere defensivă, a vorbit la DC Conducem despre modul simplu în care putem evita șicanările în trafic.

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a vorbit la DC Conducem de la DC News TV și DC News despre șicanările în trafic, tot mai frecvente și cu impact asupra participanților la trafic, analizând o situație surprinsă pe camera de bord a unui autoturism care a fost blocat la intrarea într-un pasaj.

FOTO: captură video YouTube @ DC Conducem

”Indiferent de ce s-ar fi întâmplat înainte, nu poți să îți permiți să faci așa ceva. Nu ai voie. (...) Când îți asumi să faci asta, să blochezi, e prea mult. Ar trebui să fie de neconceput așa ceva. (...) Astfel de lucruri clar ar trebui sancționate pentru că sunt intenționate. Nu poți să spui că e greșeală, se vede și numărul, se vede totul. Nu poți să îți permiți să faci asta.

Din păcate, aceste lucruri apar din micile greșeli care sunt făcute sau sunt duse la un moment dat la încăpățânare. Păi lasă, și ce dacă? O mică greșeală, celălalt se enervează și se tot amplifică”, a declarat expertul Titi Aur la DC Conducem.

Aur: Pur și simplu nu îl bagi în seamă și nu răspunzi

”Eu am dat exemplu și spun: ar trebui să luăm exemplu de la căței. Un câine când trece pe lângă un dulău sau pe lângă o haită de câini, dacă vrea să arate că nu are nimic cu ei, că nu vrea să se certe cu ei, întoarce capul în altă parte.

Același lucru trebuie să îl facem și noi în trafic. Dacă te șicanează unul trebuie să întorci capul în altă parte, dar nu la modul acela ostentativ, să îl jignești.

Pur și simplu nu îl bagi în seamă și nu răspunzi. Pentru că dacă răspunzi ajungi la asta și de la asta până la accident grav sau până la bătaie în trafic nu mai e mult”, a mai spus Titi Aur.

Citește și: ”Merită să îți asumi riscul?” De ce este important să respecți aprinderea farurilor în trafic? Titi Aur: Este mai greu de văzut

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel