Cum se feresc ungurii din Harghita să cânte Imnul României în şcoli: Aşteptăm ordin scris de la Funeriu!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Școala a început, în această săptămână, fără ca elevii din Harghita să intoneze imnul de stat, nici în clase, nici în careu, în timp ce se ridică steagul național. Președintele României a declarat, după scandalul de pe Arena Națională, când Marcel Pavel a încurcat versurile, că imnul trebuie cântat la începutul orelor, iar în fiecare clasă trebuie să existe un tricolor.

Daniel Funeriu, ministrul Educației, a precizat că intonarea imnului ar trebui să se facă în prima zi a săptămânii, în fiecare clasă. Profesori din mai multe orașe din țară ne-au confirmat că au început să respecte această ”indicație” a ministrului Funeriu. În schimb, profesorii români din Covasna și Harghita se tem de reacția elevilor maghiari, sau chiar a colegilor de etnie maghiară, dacă se va ajunge la intonarea imnului României.

În cancelaria liceului teoretic Marton Aron, din Miercurea Ciuc, profesorii au discutat despre imn, încă de la începutul anului școlar, amânând luarea unei decizii. Atâta vreme cât nu există un ordin scris al Ministerului, nu suntem obligați să intonăm imnul, a fost concluzia la care s-a ajuns, la liceul Marton Aron.

Șeful Inspectoratului Școlar Harghita, Ferencz Salamon Alpar, a declarat pentru DeCe News că imnul nu trebuie intonat decât la începutul școlii. ”Aveți informații că nu a fost respectat acest obicei?, ne-a întrebat, la rândul său, inspectorul numit de UDMR. Noi respectăm regulamentele, nu există nicio altă indicație, așteptăm lămuriri. Dacă ne vine de la Minister  o decizie, o vom pune şi noi în aplicare. De ce să nu o punem? Şi noi trăim în această ţară", a spus acesta .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel