Comisia Europeană alocă peste 4 milioane de euro pentru a susţine libertatea presei şi jurnalismul de investigaţie
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 19 iul 2019, 09:43
WhatsApp
Comisia Europeană a lansat joi un apel pentru depunerea proiectelor pentru susţinerea libertăţii presei şi a jurnalismului de investigaţie în Europa.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 27 septembrie 2019. Suma totală a finanţării ajunge la 4,2 milioane de euro şi va fi alocată prin intermediul a trei arii de acţiune, informează Executivul UE într-un comunicat de presă. Finanţarea face parte din angajamentul Uniunii Europene pentru a promova, respectiv a încuraja libertatea şi pluralismul mass-media.

Suma va fi alocată prin intermediul a trei arii de acţiune. Prima constă într-un mecanism de reacţie la nivelul întregii Uniuni pentru a reduce încălcările şi deteriorarea libertăţii presei în statele membre (1,4 milioane de euro). A doua îşi propune crearea unui fond destinat susţinerii jurnalismului de investigaţie transfrontalier în UE (1,5 milioane de euro), iar cea de-a treia arie de acţiune face apel la părţile interesate (jurnalişti, ONG-uri) să propună proiecte care să contribuie la sprijinirea jurnalismului independent şi a cooperării jurnalistice între statele membre, sau care să reafirme importanţa libertăţii presei şi a eticii jurnalistice în Uniunea Europeană (1,3 milioane de euro).

Angajamentul luat de Uniunea Europeană pentru respectarea libertăţii şi pluralismul mass-mediei, inclusiv a libertăţii de exprimare - care presupune dreptul de a primi şi disemina informaţii fără ingerinţa unei autorităţi publice - este reflectat în Articolul 11 a Cartei Drepturilor Fundamentale a UE.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro