Coarnă, discuție cu Vasilescu în biroul IGPR: NOI IMAGINI BOMBĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă a reacționat dur, miercuri seară, în contextul în care Liviu Vasilescu a anunțat că se retrage din funcția de inspector general al Poliției Române, după scandalul înmormântării lui Emi Pian. Vasilescu a acuzat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române.

Miercuri seară, Dumitru Coarnă a avut o intervenție la Antena 3, unde a făcut următoarele precizări: „Eu, în dimineața zilei de ieri, am discutat cu domnul Vasilescu preț de o oră în biroul dumnealui de la IGPR și subiectul de bază a fost acela că nu o să-și dea demisia, pentru că o demisie acum ar fundamenta această tentă mediatică potrivit căreia Poliția a greșit. Mi-a zis, domnule Coarnă, eu nu o să-mi dau demisia acum, mai ales că am acționat corect, profesionist. Lucru pe care l-am apreciat și eu. Acest om a fost chemat din concediu pe data de 8 de către Minister și a fost trimis acolo, deci nu a venit domnul Vasilescu așa... Domnul Vela l-a chemat, pentru că era o situație de excepție, o soluție de compromis, era un polițist cu experiență. A fost chemat din concediu, nu poate să-l cheme decât ministrul, pentru că așa e organigrama. Atunci, s-a întors pe 8 și împreună au pus în aplicare un plan. (...) Chiar a fost o abordare profesionistă, s-a rezolvat o speță extrem de delicată. Ulterior, trebuia plătit un preț. Avem alegeri, s-au făcut niște calcule. (...) I s-a sugerat să-și dea demisia, omul s-a conformat!”

Întrebat, ulterior, dacă i-a spus Vasilescu că i s-a sugerat să-și dea demisia, a zis: „Partea a doua nu. Prima parte cu faptul că nu o să-și dea demisia am discutat-o personal în biroul domnului Vasilescu la IGPR, în dimineața zilei de ieri. Ieri!”

În situația în care nu apărea filmarea cu Vasilescu, se mai producea demisia? Coarnă a răspuns astfel: „Cred că da. Presiunea era mare până să apară filmulețul. Filmulețul e o problemă penală. Cei care au transmis filmulețul în media au încălcat legea, e vorba de domnul Gavriș, cu patru ofițeri de la Direcția de Specialitate de Serviciu Omoruri din cadrul Poliției Capitalei, care s-au legitimat, au ridicat acele imagini, spunând proprietarilor că le vor folosi într-un dosar penal, ulterior le-au transmis în mass-media. Patru ofițeri trimiși de Gavriș! Se știe cine sunt acei oameni. S-ar putea să apară imagini și cu ei”. Întrebat dacă are probe, a răspuns afirmativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel