Mii de maghiari au protestat contra lui Viktor Orban într-un fief partidului de guvernământ (Reuters) / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pete Linforth/ Pixabay
Foto: Pete Linforth/ Pixabay
Mii de persoane au manifestat contra premierului ungar Viktor Orban, duminică, în cadrul unei adunări organizate cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare şi locale de la începutul lui iunie, transmite Reuters.

Peter Magyar, un fost membru al guvernului considerat de unii analiști ca fiind numărul unu ca ameninţare serioasă din ultimii ani la adresa lui Viktor Orban, a organizat mitingul de protest la care au participat aproximativ 10.000 de oameni în Debreţin, oraș din estul ţării, un bastion al partidului de guvernământ Fidesz.

Candidaţii Fidesz au câştigat oraşul încă de la sfârşitul anilor 1990. La ultimele alegeri, partidul de guvernământ a obţinut aproximativ 60 % din voturi, în timp ce partidele din opoziţie au obţinut doar aproximativ o treime din voturi.

Video

Magyar s-a adresat susţinătorilor săi care fluturau steaguri și a țintit una dintre politicile principale ale lui Orban.Magyar a criticat ceea ce el a numit nivelul extrem de scăzut al alocaţiilor pentru susţinerea copiilor din Ungaria.

Dacă spui această poveste oriunde în Europa, nimeni nu te va crede, a zis Magyar.

Viktor Orban spune că, dintre ţările Uniunea Europeană, Ungaria alocă cea mai mare parte a economiei sale pentru susţinerea familiilor. Avem nevoie de un sistem complet nou în care sprijinul social să fie într-adevăr direcţionat pe baza nevoilor sociale, a zis Magyar.

Magyar a zis faptul că Ungaria este condusă de ceea ce el a numit o elită bine conectată, pe care va încerca să o elimine dacă va fi ales. Observatori internaţionali spun că Orban a direcţionat fonduri ale UE către oameni de afaceri apropiaţi de Fidesz cu scopul de a se menţine la putere.

Viktor Orban spune că Ungaria nu este mai coruptă decât alte ţări. Totodată, organismul de control însărcinat cu supravegherea fondurilor Uniunii spune că nu dispune de autoritatea necesară pentru a denunţa eventualele abateri şi a ceurt competenţe suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel