Când va debuta la Digi24 emisiunea Digipedia, prezentată de Hurezeanu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
emil_hurezeanu
emil_hurezeanu

Analistul politic Emil Hurezeanu își invită publicul la o incursiune în lumea filmului documentar, în cadrul celui mai nou proiect al său la Digi24, Digipedia, a cărei primă ediție va fi dedicată unei generații aparte: cea a "decrețeilor". Telespectatorii vor putea afla  despre efectele decretului nr. 770 din 1966, prin care Nicolae Ceauşescu a hotărât să sporească “producţia” de copii per familie sâmbătă, 8 martie, de la ora 21:30, la Digi24 HD.

Prima ediţie a emisiunii prezintă filmul "Născuţi la comandă - Decreţeii", un documentar regizat de Florin Iepan, cu o durată de 70 de minute, .

Legea nr. 770 din 1966 interzicea tuturor femeilor să întrerupă sarcinile nedorite, cu câteva excepţii: dacă sarcina punea în pericol viaţa femeii, dacă unul dintre părinţi suferea de o boala transmisibilă ereditar, dacă femeia avea peste 45 de ani sau născuse deja patru copii sau dacă sarcina era urmarea unui viol sau incest.

Emil Hurezeanu o va avea ca invitat pe psihologul Aurora Liiceanu, iar împreună vor discuta, imediat după încheierea filmului documentar, despre efectele dramatice pe care le-a avut în epocă decizia politică a Partidului Comunist Român de a controla viaţa personală: apariţia unor generaţii întregi de copii nedoriţi, abandonaţi în orfelinate, copii născuţi cu malformaţii grave, mii de femei mutilate de avorturi empirice, pe care medicii nu au avut cum să le salveze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel