Calendar Creștin Ortodox. SĂRBĂTOARE MARE, astăzi, 25 mai - Cruce roșie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Pe data de 25 mai, credincioșii prăznuiesc un moment important. Despre ce sărbătoare este vorba.

Calendar Creștin Ortodox. SĂRBĂTOARE MARE pe 25 mai - Cruce roșie. A treia aflare a capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul este sărbătorită pe 25 mai. Din Sfânta Scriptură aflăm că Irod, la un ospăţ prilejuit de sărbătorirea zilei sale de naştere, a poruncit tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei, scrie crestinortdox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. SĂRBĂTOARE MARE pe 25 mai - Cruce roșie. Pentru că se temea că Botezătorul ar putea învia dacă trupul ar fi fost îngropat alături de cap, Irod nu a dat ucenicilor decât trupul sfântului, care a fost îngropat în Sevastia. Capul a fost îngropat de Irodiada în curtea sa, la mare adâncime.

Calendar Creștin Ortodox. SĂRBĂTOARE MARE pe 25 mai - Cruce roșie. Sfânta Ioana, femeia dregătorului lui Irod, este cea care a luat capul Sfântului Ioan Botezătorul din curtea Irodiadei şi l-a îngropat la Ierusalim, în muntele Eleonului, într-un vas de lut. Aceasta este cea dintâi aflare a sfântului cap.

Calendar Creștin Ortodox. SĂRBĂTOARE MARE pe 25 mai - Cruce roșie. După un timp, un proprietar bogat s-a făcut monah luându-şi numele de Inochentie. Dorind să-şi zidească o chilie, el a săpat adânc şi a descoperit un vas de pământ în care se afla capul lui Ioan Botezătorul. Le-a îngropat la loc acolo unde le-a găsit. Aceasta este socotită a doua aflare a cinstitului cap al Botezătorului.

Calendar Creștin Ortodox. SĂRBĂTOARE MARE pe 25 mai - Cruce roșie. În timpul luptei împotriva sfintelor icoane, capul Sfântului Ioan a fost îngropat la Comane, de unde a fost adus în Constantinopol, de către Sfântul Ignatie (860), în vremea împăratului Mihail. Aceasta este cea de-a treia şi cea din urmă aflare a cinstitului cap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel