Buftea, reședința județului Ilfov. Proiect adopat tacit în Camera Deputaților
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 22 oct 2019, 11:36
WhatsApp
Camera Deputatilor
Camera Deputatilor
Camera Deputaților a adoptat, luni, tacit, un proiect legislativ prin care Buftea devine reședința județului Ilfov. Inițiativa urmează să ajungă la Senat, care va avea rol de for decizional.

Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care prevede schimbarea reședinței județului Ilfov în orașul Buftea. Proiectul modifică anexa Articolului 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României, mai exact denumirea și reședința unității administrativ teritoriale "Județul Ilfov.Potrivit noului cuprins al Anexei, "Județul Ilfov cu reședința în orașul Buftea".

"Buftea este prima localitate declarată oraș din judetul Ilfov și se află în vecinătatea nord-vestică a municipiului București, la 10,1 km de gura de metrou Străulești și la 16,8 km de Aeroportul Internațional «Henri Coandă»Otopeni. Populația orașului Buftea era la 1 ianuarie 2019 de 22.615 locuitori, fiind din punct demografic, al treilea centru urban al județului Ilfov, după Voluntari si Pantelimon. Localitatea a primit statutul de oras în anul 1968, fiind singurul oraș din fostul Sector Agricol Ilfov și cel mai vechi oraș din actualul judeș Ilfov", se arată în expunerea de motie a proiectului de lege, transmite Mediafax.

În continuarea expunerii de motice, cei doi inițiatori menționează că pe teritoriul orașului Biftea funcționează mai multe mai multe instituții, printre care ANAF, Poșta Română, Tribunalul Județean Ilfov,. precum și sediile unor importante companii, Enel și Distrigaz

În prezent, reședința județului Ilfov se află pe teritoriul Municipiului București. Inițiatorii proiectului de lege sunt deputații PSD Marcel Ciolacu și Florin Iordache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?