BNS intervine în scandalul de la Poșta Română și face o solicitarea către Ministerul Cercetării și Digitalizării
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Posta Romana
Posta Romana
Blocul Național Sindical (BNS) a transmis, recent, ministrului interimar al Cercetării, Inovării și Digitalizării o informare în care invocă intervenția ministerului tutelar în scandalul concedierilor impuse la Poșta Română de directorul general provizoriu, Valentin Ștefan.  

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, afiliat BNS, a adus în discuția blocului situația din compania națională de servicii poștale. 

În sesizarea transmisă ministrului interimar al MCID, Virgil Popescu, Dumitru Costin, președintele BNS, atrage atenția că o modificare de asemena anvergură a structurii unui operator economic de importanța Poștei Române nu poate fi făcută nici fără acordul sindicatului și nici de un director general provizoriu și un Consiliu de Administrație, tot provizoriu, cu mandate de 4 luni, cum este cazul CNPR. 

De asemenea, BNS solicită definitivarea procedurilor de numire a unui CA și a unui director general cu mandate pline de 4 ani, în conformitate cu OUG 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. 

BNS acuză că lipsa stabilității, a predictibilității și a transparenței în ceea ce privește managementul unei companii și impunerea unor șefi care nu stăpânesc suficient problematica domeniului pe care sunt numiți politic să îl păstorească, pot duce  la destabilizarea economică și financiară a unei companii importante în economia națională, companie care este unul dintre cei mari angajatori de stat, cu un număr de peste 23.000 de salariați și o rețea de aproximativ 5.500 de oficii poștale, în toată țara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel