Băsescu: Nu am descoperit cheia garantării creşterii economice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu
basescu

Traian Băsescu le-a spus reprezentanților FMI că România are un nivel acceptabil al datoriilor, problema fiind faptul că nu s-a găsit cheia creșterii economice.

Preşedintele Traian Băsescu discută, joi dimineață, cu delegaţia FMI condusă de Erik de Vrijer. Reprezentanţii Fondului se află în aceaste zile la Bucureşti, pentru a discuta cu autorităţile române despre recentele evoluţii economice, politica fiscală şi monetară şi progresele făcute în reformele structurale. Vizita se va încheia pe 14 noiembrie.

Reprezentanţii FMI s-au întâlnit joi şi cu oficialii Băncii Naţionale, iar ziua se va încheia cu o vizită la Ministerul Economiei şi la Ministerul de Finanţe.

"Creşterea economiei româneşti va rămâne modestă în 2013", a spus Erik de Vrijer, şeful delegaţiei FMI la Bucureşti, în debutul discuţiei. "Pe baza discuţiilor pe care le-am avut, sperăm ca atunci când ne vom întoarce anul viitor să putem discuta progresele făcute", a continuat Erik de Vrijer.

"Lucrurile pe acest an nu mai pot fi schimbate. Am trimis viziunea despre dezvoltarea economiei până în 2020. Reacţia Comisiei a fost neplăcută şi cred că împreună cu FMi şi Banca Mondială putem să face o strategie prin care să garantăm creşterea economică în România. "Suntem o ţară cu un nivel acceptabil al datoriilor. Problema este că nu am descoperit cheia garantării creşterii economice", a replicat Traian Băsescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel