Urmărește emisiunea live
Bacalaureat 2012: Un elev din Brăila a primit 7 PUNCTE după recorectare
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 15 iul 2012, 08:50
WhatsApp
bacalaureat-rezultate
bacalaureat-rezultate

Un elev din județul Brăila a primit 7 puncte în plus după recorectarea lucrării sale și a trecut examenul de Bacalaureat.

Elevul obţinuse nota 2,8 la examenul de biologie, însă, în urma contestaţiei, a primit nota 9,9. Cu nota obţinută după contestaţiei, elevul a reuşit să promoveze Bacalaureatul, scrie rtv.net.

Însă nu toţi copiii au fost la fel de norocoşi. Un candidat din judeţul Buzău, care iniţial a obţinut nota 7,40 la sociologie, la bacalaureat, a primit după contestaţie nota 3,8 şi a fost respins, deşi fusese promovat.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău, profesorul Dumitru Ene, a declarat că va declanşa o anchetă pentru a se stabili cum s-a ajuns la o asemenea situaţie.

"Este vorba despre o lucrare care a plecat cu o medie de 7.40 şi s-a întors cu 3.80. În faţa acestei diferenţe am încercat să ne edificăm asupra valorii reale a lucrării, deşi ştiam că la contestaţii lucrarea a fost evaluată de patru profesori. Conform metodologiei, când e o diferenţă mai mare de 1, 5 puncte se constituie o a treia comisie, iar lucrarea este evaluată de către această comisie care a constatat că valoarea lucrării este de 3.80", a declarat Dumitru Ene.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?