Andreea Chițu, medalie de aur la judo, în cadrul Jocurilor Europene de la Baku 2015
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Judoka Andreea Chițu a câștigat, joi, medalia de aur la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce a învins-o în finala  categoriei 52 de kg  pe franțuzoaica Annabelle Euranie.

Andreea Chițu a intrat direct în optimile de finală, unde a trecut de Roni Schwartz (Israel), după care în sferturi a dispus de italianca Odette Giuffrida, iar în semifinale s-a impus în fața germancei Mareen Kraeh.

Întrecerile de judo de la Baku contează și drept Campionate Europene în acest an, după ce competiția programată în primăvară la Glasgow nu s-a mai disputat.

Andreea Chițu se află la a doua medalie de aur la Campionatele Europene, după cea cucerită în 2012, la Celiabinsk (Rusia), scrie Agerpres. Ea a mai câștigat la Europene o medalie de argint, în 2013, la Budapesta, și una de bronz, anul trecut, la Montpellier. Totodată, palmaresul său mai cuprinde o medalie de argint la Mondialele de anul trecut, de la Celiabinsk, și una de bronz, în 2011, la Paris.

Bilanțul României la Jocurile Europene de la Baku a ajuns astfel la zece medalii - două de aur, patru de argint și patru de bronz. Aurul a fost cucerit de Ana-Maria Brânză la spadă, argintul a fost câștigat de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha și Elena Meroniac în proba de kaiac dublu - 500 m, în proba de grup la gimnastică aerobică (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu) și prin Tiberiu Dolniceanu la sabie, iar medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) și de Simona Gherman la spadă.

Vezi și: Jocurile Europene de la Baku 2015: România a luat medalia de argint la gimnastică aerobică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel