Viorica Dăncilă, declaraţii după CEx PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Viorica Dăncilă, preşedintele PSD şi candidatul social-democrat la alegerile prezidenţiale face declaraţii de presă la finalul şedinţei PSD care are loc marţi seara.

Liderii PSD s-au reunit în cadrul CEx pentru a analiza rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale. Vorbim de o şedinţă tensionată în care s-au lansat acuzaţii şi s-a vorbit despre excluderi. 

Declaraţiile de la finalul şedinţei ale Vioricăi Dăncilă vă vor fi prezentate de către DC News, în cadrul acestui articol.

LIVE TEXT declaraţii Viorica Dăncilă:

- Am avut CEx după primul tur. Am analizat situaţia în fiecare judeţ.

- Fiecare judeţ trebuie să obţină 50% plus unul din voturi.

- Am hotărât excluderea celor care au votat pentru învestirea guvernului Orban.

- S-a votat excluderea Anei Birchall şi a lui Cozmin Guşă. 

- Toţi colegii au în vedere câştigarea alegerilor prezidenţiale şi am încredere că vor depune tot efortul pentru acest lucru. 

Claudiu Manda: 

- Am citit şi eu ce a apărut din CEx. Sunt exagerări.

- Nu pot comenta ce spuneţi dumneavoastră pe surse. (Legată de anumite afirmaţii despre Viorica Dăncilă). E exagerat ceea ce a apărut în spaţiul public. La Dolj doamna Dăncilă a câştigat, la Dolj va câştiga.

Olguţa Vasilescu:

- Sunt în continuare şeful de campanie al Vioricăi Dăncilă. Am avut un obiectiv de etapă intrarea în turul doi. Acum avem obiectiv câştigarea alegerilor. 

Viorica Dăncilă:

- Au fost discuţii. Fiecare şi-a spus punctul de vedere. Unii colegi au spus despre problemele pe care le-au avut. 

- Am lângă mine colegi foarte serioşi, oameni foarte implicaţi. 

- Domnul Manda a dovedit că e bărbat prin modul în care a gestionat alegerile de la Craiova.

- Preşedintele României nu are dreptul să jignească o femeie. Cred că acest lucru trebuie sancţionat şi sper ca femeile din România să sancţioneze acest lucru. 

- Noi am înţeles votul din 26 mai, de la europarlamentare, unde am luat 22%. De atunci nu am mai vorbit despre Justiţie. Doamna Birchall nu a înţeles acest lucru şi a făcut rău PSD. S-a votat excluderea sa şi acesta a fost rezultatul. 

- Indiferent de infomaţiile din spaţiul public, de câţi bărbaţi din opoziţie m-au jignit, am intrat în turul doi şi voi câştiga alegerile prezidenţiale. 

- Fuga de dezbatere (n.r. - a lui Iohannis) e fugă de răspundere. Să luăm declaraţiile domnului Iohannis din 2014 când îi spunea domnului Ponta că dă dovadă de aroganţă. Aceeaşi aroganţă o are acum Klaus Iohannis. Fac şi acum apel la domnul Iohannis să avema cea dezbatere. Chiar două dacă este nevoie. 

- Avem forţa să câştigăm alegerile prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel