USL: PDL va pierde total în Capitală. Vezi sondajele
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sondaj
sondaj

PDL va pierde toate primăriile de sector şi consiliile locale, dar şi Primăria Generală. Cu doar câteva zile înainte de alegeri, toate sondajele de opinie efectuate de institute importante de cercetare sociologică (CURS, CCSB, Avantgarde) arată că PDL va pierde alegerile locale din Capitală, dar şi ultimele primării de sector pe care le mai avea, se arată într-un comunicat de presă al USL.

”Românii nu uită şi nu iartă tăierile de salarii şi pensii - conform tuturor sondajelor de opinie, PDL va pierde toate primăriile de sector şi consiliile locale, dar şi Primăria Generală. Cu doar câteva zile înainte de alegeri, toate sondajele de opinie efectuate de institute importante de cercetare sociologică (CURS, CCSB, Avantgarde) arată că PDL va pierde alegerile locale din Capitală, dar şi ultimele primării de sector pe care le mai avea: sectorul 3 şi sectorul 6. PDL va înregistra înfrângeri şi la toate consiliile locale din Bucureşti.

Astfel, potrivit celei mai recente cercetări CURS, realizată la comanda GeoPol în perioada 27 mai-2 iunie 2012, Sorin Oprescu, candidat susţinut de USL, este lider detaşat cu 64%, în timp ce candidatul PDL Silviu Prigoană este cotat cu doar 18% din intenţiile de vot.

Bătălia pe sectoare arată că PDL va pierde şi ultimele primării pe care le mai avea: sectorul 3 şi sectorul 6. Astfel, conform sondajului CCSB efectuat în perioada 28-30 mai, candidatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, conduce cu 41% din intenţiile de vot, faţă de Cristian Poteraş (PDL) care are doar 32%, iar în sectorul 3 Robert Negoiţă (USL) l-a devansat cu 20% pe Liviu Negoiţă (PDL), conform sondajului CURS . Alte primării pe care USL le va câştiga detaşat sunt Primăria Sectorului 1 (Andrei Chliliman, 74%), Primăria Sectorului 4 (Cristian Popescu-Piedone, 79%) şi Primăria Sectorului 5 (Marian Vanghelie, 63%), conform CURS.

Înfrângerile pe care le va înregistra PDL duminică, la alegerile locale, sunt rezultatul ultimilor ani de guvernare PDL, care au adus măsuri dure împotriva cetăţenilor, soldate cu degradarea rapidă şi vizibilă a nivelului de trai: tăieri de salarii şi pensii, concedieri, închideri de spitale, subfinanţarea sistemului de asigurări de sănătate şi asigurări sociale. Bucureştenii vor ieşi duminică la vot să sancţioneze politica PDL împotriva cetăţeanului şi să aducă schimbarea şi în Capitală, o schimbare care a început odată cu instalarea Guvernului USL.

La alegerile pentru Consiliul Local, situația este clară şi la nivel general, dar şi pe sectoare: USL câștigă majoritatea, cu peste 60%, în vreme ce PDL e la mare distanță, cu doar 20%, arată sondajele.”, se arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel