Ciolacu anunță un obiectiv esențial privind Portul Constanța / Video
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a participat la evenimentul „DP WORLD-20 de ani de eficiență și inovație în România” și la operaționalizarea noii investiții de infrastructură portuară în cadrul Companiei Naționale Administrația Portului.

'Mă bucur să mă aflu astăzi, alături de dumneavoastră, pentru a inaugura una dintre cele mai importante investiții din portul Constanța. Aceste noi terminale vor genera un plus anual de un milion de tone de marfă. Asta înseamnă miliarde în plus care vor alimenta conturile companiilor ce operează aici, venituri care vor stimula creșterea economică a României.

Acest eveniment marchează și cei 20 de ani de prezență a companiei emirateze DP World în România. Este un moment special de bilanț, dar și o ocazie de a privi spre viitor. Sunt convins că noile proiecte vor aduce beneficii de substanță economiilor noastre și vor facilita inter-conectivitatea la nivel european și internațional.

Permiteți-mi însă să îmi exprim aprecierea față de activitatea DP World în România. Sunt 20 de ani care au însemnat proiecte majore, cum este și acesta, cu efecte de multiplicare în economie și care au creat numeroase locuri de muncă. Sunt 20 de ani și investiții de peste 200 de milioane de euro care au adăugat o nouă dimensiune pieței noastre de logistică. Practic, ați dat startul apariției în România a unor facilități moderne și a aparaturii de ultimă generație.

Realizarea acestor terminale de către DP World răspunde și unei nevoi strategice a României, mai ales în actualul context de securitate. Este vorba de necesitatea dezvoltării durabile a capacității de transport de mărfuri și a conectării industriei și agriculturii românești la piețele internaționale. DP World contribuie, astfel, la transformarea portului Constanța în principalul hub logistic la Marea Neagră. Este un obiectiv esențial pentru creșterea rezilienței regionale și cu relevanță sporită în momentul lansării procesului de reconstrucție a Ucrainei.

Sunt convins că operaționalizarea terminalului RO-RO va consolida valoarea strategică a Portului Constanța și va susține creșterea exporturilor românești. Prezența DP World în România se suprapune și interesului de a dezvolta relația bilaterală dintre România și Emiratele Arabe Unite. Investiția inaugurată azi este un prim efect concret al discuțiilor purtate  cu ocazia vizitei pe care am efectuat-o recent la Abu Dhabi și o dovadă în plus a potențialului nostru major de dezvoltare economică.

Consider că, urmând această cale, proiectele precum cele realizate de DP World în România se vor multiplica și vor contribui la consolidarea dimensiunii strategice a cooperării noastre. Vă mulțumesc și vă doresc mult succes!', a  spus Marcel Ciolacu.

Video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel