Traian Băsescu, fraza cheie care arată cum a reevaluat-o pe Elena Udrea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul președinte Traian Băsescu a reevaluat-o drastic pe Elena Udrea, la mai puțin de jumătate de an după ce o cataloga drept "cel mai onest" candidat pentru Președinție.

Contrar principiului conform căruia vinovăția trebuie dovedită în instanță, Traian Băsescu a transmis că așteaptă ca Elena Udrea să-și dovedească nevinovăția. În urmă cu ceva timp, foștul președinte a declarat că "a protejat-o" pe Elena Udrea" timp de zece ani. Acum însă, fostul șef al statului a făcut despre ea o afirmație în stilul celor pe care le-a făcut de-a lungul timpului despre mai multe figuri publice care au avut probleme în justiție.

Prezent, duminică, la Congresul PMP, Traian Băsescu a transmis că speră ca "Elena Udrea să-i dovedească încă o dată că e un om cinstit".

"Aș vrea să vă mulțumesc pentru tăria avută, cei care sunteți în sală, la prezidiu, dna președinte Elena Udrea, care v-ați dedicat unui partid nou. Și chiar dacă nu este aici, țin să-i mulțumesc dnei Elena Udrea. Apreciez delicatețea gestului de a nu fi în sală, sper să se bucure de condiții corecte de a se apăra și sper să-mi dovedească încă o dată că e un om cinstit. Am convingerea că dacă va avea șansa să o facă, o va face", a spus fostul șef al statului, duminică, 8 februarie.

Vezi și: Băsescu o abandonează pe Udrea: "Am venit să-mi apăr mandatul"

Iată ce spunea Traian Băsescu despre Elena Udrea înainte de alegerile prezidențiale:

- pe 17 septembrie 2014, la TVR 1: "O susțin pe doamna Elena Udrea. Este cumva vreun articol în Constituție care-i reduce președintelui dreptul de cetățean. Nu răspund nici la zece la sută din atacuri. Este singurul candidat onest, nu spun neaparat cel mai bun. Mult mai puține compromisuri politice a făcut Elena Udrea decât Monica Macovei".

- 26 octombrie 2014: "Ea are şansa ei, nici mai mare, nici mai mică decât alaltăieri. (...) Apropo de frământările legate de doamne Udrea, este că are o şansă şi, în orice caz, este cel mai onest candidat dintre cei care au vocaţia să devină preşedintele României".

Citește și: Aviz pozitiv la Comisie pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel