Iohannis a zburat în Coreea de Sud cu avionul de lux, de la Sibiu. Miniștrii, cu alte zboruri. Bogdan Chirieac: Nu și-a modificat cu un milimetru comportamentul - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay, de RENE RAUSCHENBERGER
Foto: Pixabay, de RENE RAUSCHENBERGER
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre călătoria lui Klaus Iohannis în Coreea de Sud.

Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, împreună cu soția sa, cu aceeași aeronavă privată de lux cu care a mers în Emiratele Arabe și în țări din Africa, anul trecut. Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, și ministrul Energiei, Sebastian Burduja, au plecat și ei în Coreea de Sud, dar din Abu Dhabi, acolo unde au fost în ultimele zile împreună cu premierul Marcel Ciolacu.

Din delegația care îl însoțește pe Klaus Iohannis mai face parte și ministrul Apărării, Angel Tâlvăr, dar și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Surse din MApN ar fi declarat că toți acești miniștri au plecat cu alte avioane spre Coreea de Sud, nu împreună cu președintele Klaus Iohannis, deși aeronava companiei Global Jet Luxembourg cu care a plecat acesta și Carmen Iohannis poate transporta în total 13 persoane. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3 CNN.

Bogdan Chirieac: Domnul Iohannis nu și-a modificat cu un milimetru comportamentul

Întrebat de ce nu ar fi putut să meargă și Angel Tâlvăr, și Raed Arafat, cu același avion cu care a zburat Klaus Iohannis spre Coreea de Sud, Bogdan Chirieac a spus: "Este disprețul total față de presă și față de opinia publică a președintelui Iohannis".

"Discuțiile acestea sunt de mai bine de un an de zile, vizavi de excursiile ultra-luxoase ale domniei sale, iar domnul Iohannis nu și-a modificat cu un milimetru comportamentul. Pur și simplu nu îl interesează opinia publică. De altfel, a avut un exemplu, premierul Marcel Ciolacu a plecat cu o aeronavă TAROM pe care a umplut-o la refuz cu oameni de afaceri, președinți de agenții, ziariști, jurnaliști, iar banii s-au dus totuși la TAROM.

Sigur, TAROM are o mulțime de bube, nu e cazul, dar măcar banii de la bugetul României s-au dus la compania României. Vedeți bine că aici nici pomeneală de așa ceva. Putea să plece cu o aeronavă TAROM, nu am niciun fel de îndoială, iar în această aeronavă se puteau introduce și toți miniștrii, și delegația. E un pic absurd așa, președintele se dă jos dintr-un avion și miniștrii din alt avion", a spus Bogdan Chirieac.

Și de această dată Klaus Iohannis a zburat de la Sibiu

Întrebat de ce a ales președintele României să plece și de această dată de la Sibiu, Bogdan Chirieac a zis: "Păi trăsura nu trage la poartă? Unde vreți să se ducă trăsura? Vrea să meargă pe autostradă până la București de la Sibiu? Care autostradă? Că în 10 ani de zile nu s-a făcut nicio autostradă.

Altminteri, vizita în Coreea e cea mai mare importanță. Coreenii au un ambasador excepțional, RIM Kap-soo, Excelența Sa, care a și făcut posibile toate aceste contracte deoarece înțeleg că dimensiunea comercială și de securitate a acestei vizite este la cele mai înalte niveluri. Măcar face treaba de președinte, nu e chiar o excursie, adică măcar știm de ce decontăm avionul acela de lux care o costa jumătate de milion de euro, dar măcar e cu folos, ca să zic așa. Inclusiv obuzierele acelea să știți că sunt luate și de Polonia, și de mai multe state. Cred că sunt făcute sub licență americană și să știți că sunt luate cu acordul Statelor Unite".

Precizăm că anul trecut, președintele României Klaus Iohannis a cheltuit peste opt milioane de euro pe 34 de deplasări externe, în țări precum Japonia, Emiratele Arabe Unite, Chile, Brazilia, Argentina și state din Africa. Totuși, Administrația Prezidențială nu a prezentat defalcat costurile pentru fiecare zbor în parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel