Testament Dinu Patriciu: Cine moștenește cea mai mare parte din avere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dinu Patriciu, care a murit în luna august a anului 2014, la vârsta de 64 de ani, din cauza unui cancer la ficat, și-a autentificat ultimele dorințe privind administrarea postmortem a averii sale în cadrul unui testament încheiat pe 20 august 2013. 

Românul care în 2007 deţinea, conform Top 300 Capital, cea mai mare avere din România, de 3,1-3,3 miliarde de dolari, respectiv Dinu Patriciu, și-a scris testamentul cu un an înainte de a muri, scrie libertatea.ro.

Potrivit documentului, Dinu Patriciu a hotărât ca Ana Patriciu şi Maria Patriciu, fiicele sale să primească o cotă totală de 82,5% din întreaga sa avere, fiecăreia revenindu-i o cotă de 41,25%, "indiferent de natura şi valoarea bunurilor ce vor intra în această cotă în urma partajului cu actuala sa soţie".

În testament îşi fac însă loc şi alte două femei, cărora magnatul le lasă procente frumuşele din averea sa. Prima sa soție și mama fetelor sale, Sabina Patriciu, primeşte 5% din masa succesorală pentru că “s-a îngrijit cu căldură şi sinceritate de starea mea de sănătate în perioade dificile”.

Dinu Patriciu, hăituit de bănci și creditori și în mormânt

Cealaltă femeie este cea care l-a însoţit pe magnat peste tot în ultimele clipe ale vieţii sale: chinezoaica Melanie Anne Chen. Aceasta este recompensată de Dinu Patriciu cu 12 procente şi jumătate din avere “în semn de mulţumire pentru sprijinul moral şi uman pe care mi l-a acordat în ultima perioadă a vieţii mele”.

Surpriza mare a testamentului lăsat de Dinu Patriciu este însă dezmoştenirea ultimei sale soţii, Dana Rodica, cu care se afla în plin proces de divorţ şi de partaj. În privinţa acesteia, omul de afaceri luase deja decizia definitivă.

"Declar că în ipoteza în care decesul meu ar interveni anterior pronunţării hotărârii de divorţ, înţeleg să o dezmoştenesc până la limita permisă de legea română, respectiv până la 1/8 din succesiunea mea, care reprezintă rezervă succesorală", scria Patriciu cu privire la partera sa din acte.

Cu toate acestea, femeile menţionate de Dinu Patriciu în testamentul său se luptă în instanţă atât între ele, cât şi cu creditorii omului de afaceri. Dana Rodica Patriciu le-a chemat la judecată pe fiicele soţului său şi pe Sabina, mama acestora, pentru prtajul bunurilor comune, iar Ministerul Finanţelor încearcă să recupereze de la moştenitoare peste 88 de miloane de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel